FOTO Brojni jučer biciklirali rutom dugom 36,3 km

Varaždinske vijesti | 24.9.2018. u 12:04h | Objavljeno u Našim krajem

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Varaždin jučer je održana 4. Biciklijada na ruti ukupne duljine 36,3 km.

Start Biciklijade bio je na Varaždinbregu, u ŠRC Mozdernjak, a sudionici su u etapama uz kraća zaustavljanja prošli kroz naselja Gornji Kneginec, Trnovec Bartolovečki, Varaždin, Sračinec, Novu Ves, Zelendvor i Vinicu gdje je pred zgradom Općine bio cilj.

Biciklijada je održana povodom Dana oslobođenja Grada Varaždina i Dana branitelja Varaždinske županije te su planiranom rutom
povezana mjesta u Varaždinu i njegovoj okolici koja su imala značajnu ulogu u Domovinskom ratu i varaždinskim danima rata.

1.jpg

Na cilju u Vinici bicikliste su uz kraća obraćanja pozdravili Ivan Krajcer, predsjednik UDVDR-a Klub Vinica i Marijan Kostanjevac, načelnik Općine Vinica. Za sudionike je organizirano kraće edukativno predavanje o značaju Domovinskog rata, a prisustvovali su i polaganju i cvijeća i paljenju svijeća kod spomen obilježja poginulom viničkom branitelju Mladenu Kasunu.

Sve sudionike Biciklijade organizatori i domaćini pripremili su i ručak - grah s kobasicama koji je poslužen u dvorani u zgradi Općine gdje je ujedno nastavljen zabavno sportski program Biciklijade.

Biciklijadom je ujedno obilježen i Europski tjedan kretanja (European Mobility Week – EMW), posvećen održivom kretanju i mobilnosti, koji se obilježava od 16. do 22. rujna u cijeloj Europi.

Biciklijada_Vinica_7.jpg

2.jpg

Označeno u