FOTO Blagoslovom djece i ljiljana, procesijom i sv. misom završilo "Antunovo v Marofu"

Varaždinske vijesti | 14.6.2018. u 15:05h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Nakon vrlo bogatog trodnevnog središnjeg dijela obilježavanja Dana Grada Novog Marofa proteklog vikenda, manifestacija „Antunovo v Marofu“ završena je u srijedu, 13. lipnja, na sam blagdana sv. Antuna Padovanskog.

Nakon jutarnje i prijepodnevne svete mise, u Župi sv. Antuna Padovanskog svečanost je završena blagoslovom djece i ljiljana, procesijom i koncelebriranom svetom misom. Za zabavni, „svjetovni“ dio manifestacije bio je zadužen stand up komičar Vlatko Štampar koji je nastupio u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“.

„Antunovo v Marofu“, osim što je ponudilo obilje programa na različitim lokacijama, na zadovoljstvo organizatora iz Grada Novog Marofa, Turističke zajednice grada, Mjesnog odbora Novi Marof te Pučkog otvorenog učilišta, privuklo je velik broj posjetitelja, ne samo s područja Grada Novog Marofa, nego i susjednih gradova i općina te županija. Program u kojem je svatko mogao pronaći ponešto za sebe, od kutka za najmlađe s igraonicama i radionicama, preko povratka u prošlost „Sastankom u traperu“ do sportskih i zabavnih događanja, bio je „pun pogodak“.

– Više od 50 programa ponudili smo našim mještanima i gostima i mislim da se pronašlo ponešto za svakoga. Iza ovih nekoliko dana zaista intenzivnih događanja u našem gradu stoji jako puno truda, poslova i organizacije. Zahvaljujem svima koji su omogućili svojim radom realizaciju zaista sjajnog programa. Također, mislim da smo bili dobri domaćini i da je Novi Marof pokazao da može ponuditi vrhunske sadržaje i privući veliki broj gostiju – izjavio je u povodu završetka manifestacije „Antunovo v Marofu“ gradonačelnik Siniša Jenkač.

Iako je uspješno „Antunovo v Marofu“ završeno, do kraja lipnja bit će još nekoliko programa.

Tako u petak, 15. lipnja, od 21.30 sati možete u „Kino pod zvijezdama“. Dan kasnije, u subotu, bit će održano gradsko vatrogasno natjecanje s početkom u 9 sati, 20. vatrogasni Kup Grada s početkom u 12 sati te tradicionalno gađanje puškom i pištoljem u Možđencu u organizaciji SK Termika, koje počinje u 14 sati. Od 18 sati KUU Magda i Luisa te Gradska knjižnica priređuju „Vilinsko igrišče v Kamenoj Gorici“.

Obilježavanje Dana Grada Novog Marofa završava 30. lipnja kada će „Mladi za Marof“ organizirati 13. biciklijadu „Šic na bic“.

Označeno u
Galerija slika