Ekipa KK Grafičar pobjednik 20. memorijalnog košarkaškog turnira "Mladen Kasun"

Varaždinske vijesti | 5.9.2017. u 15:25h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U znak sjećanja na jednog od osnivača, prvog predsjednika i trenera Košarkaškog kluba Vinica, protekle je nedjelje u Vinici pod pokroviteljstvom HDZ-a i Općine Vinica održan 20. memorijalni košarkaški turnir "Mladen Kasun". Kao pripadnik specijalne postrojbe MUP-a "Roda", Kasun je poginuo 9. studenog 1991. godine na istočnoslavonskom bojištu, u Karadžićevu.

Stoga su prije početka natjecanja predstavnici organizatora, Košarkaškog kluba Vinica, predvođeni predsjednikom Damirom Horvatom te načelnik Općine Marijan Kostanjevac u prisustvu majke Anice i ostalih članova obitelji, položili cvijeće i zapalili svijeće na grob te kod spomen obilježja Kasunu. Tom je prilikom predsjednik kluba uputio nekoliko riječi zahvale Mladenu kao prijatelju, susjedu i košarkašu na doprinosu obrani domovine.

Na turniru su se i ove godine, uz domaću, okupile gostujuće ekipe - KK Grafičar iz Ludbrega, KK Petrijanec i KK Lepoglava. Nakon postrojavanja ekipa te odavanja počasti Mladenu minutom šutnje, okupljene je u ime organizatora pozdravio predsjednik kluba te zahvalio svima na dolasku. U ime pokrovitelja turnira, prisutne je pozdravio načelnik Marijan Kostanjevac. Na turniru su bili i saborski zastupnik Anđelko Stričak te predsjednik Županijske skupštine Alen Runac.

U sportskom nadmetanju, najspremnija i najjača bila je ekipa KK Grafičar iz Ludbrega koja je pobijedila na ovogodišnjem turniru. Drugo je mjesto osvojila ekipa iz Petrijanca, treće je mjesto pripalo ekipi domaćina KK Vinica, a igrači KK Lepoglava zauzeli su četvrto mjesto. Najboljem igraču, kao i pobjednicima turnira te ostalim sudionicima, pehare je uručio načelnik Marijan Kostanjevac.

Galerija slika