DVD Vrtlinovec: Spomenica „Vatrogasni veteran“ Miroslavu Novaku i Josipu Levatiću

J.Š./Varaždinske vijesti | 12.7.2018. u 14:42h | Objavljeno u Našim krajem

Uz mnogobrojne goste Dobrovoljno vatrogasno društvo Vrtlinovec obilježilo je 70. godina uspješnog rada. Svečanost je započela postrojavanjem vatrogasaca i mimohodom kroz selo do kapelice, gdje je održana Sv. Misa za sve preminule vatrogasce.

Nakon pozdravnog govora, izvješće o radu društva u proteklih sedamdeset godina podnio je predsjednik Tomica Čukli koji je naglasio da se u tom periodu izgradio vatrogasni dom, vatrogasni poligon, nabavljeno kombi vozilo, kao i sva potrebna minimalna vatrogasna oprema.

Društvo ima potrebnih deset opremljenih i obučenih operativnih vatrogasaca, kao i dosta mladeži i djece. Nadalje iz izvješća je vidljivo da u selu nije bilo većih požara i drugih intervencija, te da je B ekipa DVD-a Vrtlinovec dva puta, uz odlične rezultate sudjelovala na državnom takmičenju vatrogasaca, za što je društvo od Grada Varaždinske Toplice dobilo spomen plakete. ​

Uz vatrogasce iz DVD-a, Varaždinbreg, Kneginec Gornji, Kneginec Donji, Slanje, Gradišće, Varaždinske Toplice, Tuhovec, Leskovec Toplički, Grešćevina, Drenovec i Novi Marof, proslavi su prisustvovali i saborski zastupnik Anđelko Stričak, zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Saša Lenček, gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice Dragica Ratković, županijski vijećnik general Željko Dvekar, predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Varaždinske Toplice Milan Čolja i Mario Karafin, te sponzori proslave.

U svom obraćanju prisutnima, saborski zastupnik Anđelko Stričak naglasio je da je mnogo članova DVD-a Vrtlinovec sudjelovalo u domovinskom ratu, te da su onda u ratu kao i sada u miru sebe stavili na prvu crtu, u zaštitu ljudi i imovine. Isto tako naglasio je da su ovdje prisutna djeca zalog daljnjeg uspješnog rada društva.

Svima nazočnima još su se obratili i zamjenik predsjednika VZ Varaždinske županije Saša Lenček, gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice Dragica Ratković, general Željko Dvekar, te predsjednik VZG Varaždinske Toplice Milan Čolja, čestitavši na uspješnom radu i zaželjevši društvu daljnji uspješan rad. U ime sponzora čestitke je uputio direktor „Vatroprometa“ Nenad Radojčić.

​Od podijeljenih mnogobrojnih priznanja valja spomenuti vatrogasnu spomenicu „Vatrogasni veteran“ a koju su primili Miroslav Novak i Josip Levatić, vatrogasci s 30. godina operativnog stažau društvu.

IMG_0893.JPG

IMG_0924.JPG

 

 

IMG_0929.JPGIMG_0940.JPG

IMG_0977.JPG

 

IMG_0980.JPG

IMG_0983.JPGIMG_0984.JPGIMG_1003.JPG

Označeno u