DVD Družbinec: Jedan od najvažnijih planova je završetak adaptacije vatrogasnog doma

J.Š./Varaždinske vijesti | 19.2.2019. u 18:56h | Objavljeno u Našim krajem

DVD Družbinec održao je 68. redovnu izvještajnu sjednicu Skupštine kojoj su uz načelnika općine Petrijanec Željka Posavca sa suradnicima prisustvovala društva iz VZO Petrijanec te predstavnici DVD-a Svibovec Podravski, DVD-a Tužno i DVD-a Virje Križovljansko te predsjednik VZO-a Maruševec Zdravko Kukec kao i predstavnici Lovačkog društva Šljuka Petrijanec u čijim je prostorijama, a zbog adaptacije vatrogasnog doma, i održana sjednica.

Sjednicu je otvorio i vodio predsjednik Vedran Kranjčić, izvješće o radu podino je tajnik Tomislav Križnjak, izvješće o financijsko-materijalnom poslovanju pročitala je blagajnica Martina Gazdek a izvješće verifikacijskog povjerenstva Maja Plemenčić.

Valja istaknuti da društvo broji čak osamdeset i devet članova od čega dvadeset djece te da je prošle godine imalo samo jednu intervenciju i to tehničku što je rezultat dobre preventive ali i činjenice da je gotovo svaki šesti stanovnik Družbinca vatrogasac.

Plan rada i financijski plan za narednu godinu podino je zapovjednik društva David Dombaj te napomenuo kako je jedan od najvažnijih planova završetak adaptacije vatrogasnog doma te ponovno useljenje u isti.

Nakon što su članovi Skupštine usvojili sva izvješća i planove i to jednoglasnom većinom, podijeljene su diplome novo osposobljenim vatrogasnim dočasnicima te zahvalnice donatorima i članovima koji su u prošloj godini iskazali izniman trud i zalaganje u radu društva.

Na kraju sjednice prisutnima se obratio načelnik Željko Posavec koji je pohvalio rad društva a ujedno prisutnima prezentirao projekt nadogradnje i adaptacije vatrogasnog doma u Družbincu koji je pred završetkom, ukupne vrijednosti 1,7 milijuna kuna, a za koji je dio sredstava osiguralo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja a dio sama Općina Petrijanec.

Na odličnom radu, pogotovo u natjecateljskom dijelu i radu s mladima, članovima DVD-a Družbinec čestitala je i predsjednica VZO Petrijanec a vatrogasce je pohvalio i predsjednik VZO Maruševec koji posljednjih nekoliko godina pomaže natjecateljskim ekipama u njihovim pripremama i vježbama. DVD-u Družbinec daljnji uspjeh u radu poželjeli su i predstavnici DVD-a Svibovec i DVD-a Petrijanec te LD Šljuka Petrijanec.

Kako je već spomenuto, LD Šljuka ustupilo je svoje prostorije DVD-u za održavanje ove sjednice te im se ovim putem još jednom zahvaljujemo na podršci i izuzetnoj suradnji.

SAM_2871.jpg

SAM_2870.jpg

SAM_2860.jpg

SAM_2863.jpg