Državna tajnica istaknula Općinu Vidovec kao primjer u privlačenju sredstava iz EU fondova Foto: Općina Vidovec

Državna tajnica istaknula Općinu Vidovec kao primjer u privlačenju sredstava iz EU fondova

I.D./Varaždinske vijesti | 30.5.2017. u 16:49h | Objavljeno u Našim krajem

Državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nikolina Klaić u ponedjeljak je posjetila Varaždinsku županiju, točnije općine Vidovec, Maruševec i Donja Voća, gdje je obišla objekte koji su već izgrađeni ili su u tijeku radovi, a sufinanciralo je Ministarstvo.

U pratnji načelnika Općine Vidovec, Brune Hranića, uvjerila se u napredak radova na uređenju Etno-kuće Kulturno-informativno-turističko-edukacijskog centra u Domitrovcu, a posjetila je i OPG Cafuk. Hranić je istaknuo da se iz Ministarstva regionalnog razvoja u Općinu Vidovec u niz godina slilo nekoliko milijuna kuna.

– Riječ je o sredstvima od nerazvrstanih cesta do ovog centra vrijednosti 2,5 milijuna kuna. Objekt koji je pod krovom vrlo je bitan za razvoj ruralnog turizma na području naše općine i naše udruge koje će imati multifunkcionalnu dvoranu za druženja, predavanja, konferencije. Imat ćemo i pokazno polje vidovečkog zelja i voćnjak s autohtonim voćkama s ovog područja – rekao je Hranić te dodao da su sredstva Ministarstva regionalnog razvoja bila posebno važna za nerazvrstane ceste.

– Može se proći cijelom našom općinom i mi praktički nemamo niti jednu rupu na našim nerazvrstanim cestama. Čak smo povukli sredstva za asfaltiranje u vinogradskom dijelu naselja Tužno, za vinske ceste. Očekujemo i dalje ovako veliku potporu. Ministarstvo je prepoznalo da imamo dobre programe, dobru ekipu. I kod dodjele zadnjih sredstava to se pokazalo kada smo dobili 450.000 za ovu Etno kuću – dodao je Hranić, a državna tajnica je pohvalila vodstvo Općine.

– Ovdje se puno radi. Ministarstvo je dodijelilo 450 tisuća kuna Općini za ovaj impresivan objekt. Ovakav Kulturno-informativno-turističko-edukacijski centar značajno će podići ponudu Vidovca i otvoriti razne mogućnosti za poduzetnike koji znaju iskoristi dobru poslovnu priliku – kazala je Klaić, a Hranić je dodao da već imaju spremne i druge projekte.

– Među njima je LED rasvjeta gdje će nam ponovo uskočiti Ministarstvo. Započeli smo s dva naselja, Budislavec i Domitrovec, koja smo završili. U tijeku je završetak natječaja za još tri naselja vrijednosti 700.000 kuna. Planiramo još niz projekata komunalne infrastrukture i prema drugim ministarstvima – najavio je Hranić.

– Načelnik Hranić istaknuo se u privlačenju sredstava iz europskih fondova. Znam za brojne projekte koje je sa svojim timom prijavio i dobio. Smatram da bi druge općine u Varaždinskoj županiji trebale slijediti njihov primjer. Kad nemate novaca, a nude vam se europska sredstva, treba ih što prije uzeti. U malim općinama zbog malih proračuna teško je isfinancirati projektnu dokumentaciju, međutim Hranić to uspijeva i Vidovec je Općina za svaku pohvalu – zaključila je državna tajnica.

Označeno u