Dovršeni radovi na izgradnji prepumpne stanice "Čunica"

vv | 1.1.2017. u 19:06h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Krajem prosinca 2016. godine dovršeni su radovi na izgradnji prepumpne stanice "Čunica". Prepumpna se stanica nalazi u sustavu odvodnje otpadnih voda naselja Zbelava i južnog sliva naselja Trnovec Bartolovečki, a dovršetak radova na njoj bio je posljednji zahvat u formiranju tehnološke cjeline i preduvjet za puštanje u pogon južnog sliva naselja Trnovec Bartolovečki.

Prema riječima direktora Varkoma Vlade Vlašića, u južni sliv naselja Trnovec je do kraja 2014. godine uloženo 43,3 milijuna kuna.

- Tijekom 2015. i 2016. godine Varkom d.d. i Hrvatske vode u južni sliv su uložili još dodatnih 10,5 milijuna kuna. Inače, do danas je u južnom slivu izgrađeno i 250 kanalskih priključaka i to onih domaćinstava koja su proteklih godina zaključila ugovore s Općinom Trnovec Bartolovečki i ispunila obvezu iz ugovora. Izgrađene priključke građani mogu početi koristiti već od 2. siječnja - doznajemo od Vlašića.

Ovim putem ističe da se domaćinstva koja nemaju zaključen ugovor s Općinom Trnovec Bartolovečki i domaćinstva naselja Zbelava, a htjet će izgradnju kanalizacijskog priključka, trebaju javiti u Varkom d.d..

- U Službi za ugovaranje priključaka moraju podnijeti zahtjev. Tom će prilikom istovremeno dobiti i sve potrebne informacije o cijeni te uvjetima plaćanja, ali i upute s ciljem što brže i efikasnije izgradnje priključka - kaže direktor Varkoma.

cunica 2