DONJA VOĆA „Zaželi“ ide dalje – osigurano 297.000 eura!

vv | 1.4.2024. u 12:00h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon već tradicionalne podjele uskrsnih paketa koje Općina Donja Voća u suradnji s Crvenim križem omogućuje za sve starije i potrebite na području općine Donja Voća, po prvi puta načelnica Sanja Kočet za sve umirovljenike te sve osobe s navršenih 60. i više godina omogućila je i uskrsnice u iznosu od 30,00 eura.

Želja načelnice Kočet da umirovljenicima i potrebitima sa svog područja omogući da ovaj najveći kršćanski blagdan, Uskrs, provedu što lijepše i bezbrižnije dodatno je omogućeno osiguravanjem i daljnje provedbe projekta Zaželi i osiguravanjem 297.000,00 eura.

Stoga, Općina Donja Voća uspješno nastavlja s četvrtom fazom projekta „Zaželi“, jednog od najočekivanijih projekata, koji je usmjeren na skrb za starije i nemoćne, ali i osobe s invaliditetom.

- Zaprimili smo Odluku o financiranju od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike čime smo kroz prijavu na Javni poziv u rujnu 2023. godine ponovo osigurali sredstva za zapošljavanje 6 osoba koje će brinuti o 40-tak starijih osoba te osoba s invaliditetom s područja općine u narednih 3 godina. Po završetku treće faze projekta, tokom prošle godine, Općina je u suradnji s Crvenim križem osiguravala sredstva za plaće dviju gerontodomaćica koje su nastavile brigu o krajnjim korisnicima bez obzira na završetak projekta - navode iz Općine Donja Voća te ističu da je veoma bitno da bez obzira na završetak projekta, njihovi krajnji najpotrebitiji korisnici nisu bili zanemareni već su njegu i brigu i dalje dobivali, a čime su kroz proračun izdvojili potrebna sredstva.

- Navedeni projekt pokazao se kao primjer ljudske solidarnosti i izvaninstitucionalne brige o starijim i nemoćnim članovima na području naše općine te je od iznimne važnosti za ovakva ruralna područja.