Povorka "Jure Zelenog" održava se svake godine

Dani općine Maruševec uz "Juru Zelenog", folklor, Tarapana band...

Varaždinske vijesti | 17.4.2017. u 09:45h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Pred žiteljima općine Maruševec najveseliji su dani u godini. Općina, naime, 23. travnja na blagdan sv. Jurja slavi svoj dan te je i ove godine, kao i svake dosad, organiziran bogat program obilježavanja.

U srijedu, 19. travnja, s početkom u 17 sati na nogometnom igralištu u Donjem Ladanju održat će se KUP Općine Maruševec u velikom nogometu između NK Rudar 47 Donje Ladanje i NK Omladinac Jurketinec, a u četvrtak 20. travnja u 18 sati će se u prostorijama Općine održati predavanje i skup na temu „Hrvatski književni povjesničar akademik Franjo Švelec (1916-2001).

Obilježavanje Dana općine Maruševec u petak 21. travnja nastavlja se svečanom sjednicom Općinskog vijeća u 17 sati, a u 19.30 sati u Domu kulture u Čalincu počine prva večer „16. Dana folklora Maruševec 2017.

Dan kanije, u subotu 22. travnja, u 19.30 sati započinje druga večer „16. Dana folklora Maruševec 2017.“, dok je za 20 sati u šatoru ispred općinske zgrade u Maruševcu zakazan besplatan koncert Tarapana banda.

U nedjelju 23. travnja, odnosno na sam blagdan sv. Jurja, od 8.30 počinje druženje za sve žitelje u šatoru ispred zgrade Općine uz besplatni obrok, a nakon polaganja vijenaca na spomen obilježje i svečane svete mise u župnoj crkvi sv. Jurja, u 12 sati slijedi kićenje „Jure Zelenog“ te povorka od crkve kroz Kapelec, Bikovec, Selnik i Maruševec do društvenog doma „Ločnjak“ u Maruševcu. U povorci će sudjelovati KUD „Klaruš“, DVD Maruševec, Kuburaška udruga Maruševec i udruga „Konj moj prijatelj“.

Istog će se dana održati i prijateljski susret šahovskog kluba „Metalac“ sa šahovskim klubom Lepoglava u prostorijama Udruge umirovljenika u Maruševcu.

Dani općine završavaju otvorenim prvenstvom Streljačkog kluba „Metalac“ u gađanju malokalibarskom puškom u subotu, 29. travnja, te KUP-om Općine Maruševec u malom nogometu u nedjelju 30. travnja.