Dan narcisa u Lepoglavi: Prikupljali novac za pomoć žena oboljelih i liječenih od raka dojke

J.Š./Varaždinske vijesti | 24.3.2018. u 18:16h | Objavljeno u Našim krajem

 

Kao i proteklih godina, Forum žena SDP-a Lepoglava aktivno se, kupnjom buketića narcisa danas uključio u obilježavanje Dana narcisa, simbola borbe protiv karcinoma dojke.

Predsjednica Foruma žena Ružica Kučar u pratnji članica Foruma, tajnice Gradske organizacije Željke Paske te zamjenika predsjednika Gradske organizacije Siniše Štefičara predala je simboličnu donaciju aktivisticama MAMMAE Kluba iz Varaždina.

Akcija se održala u grad, a provodile su je vrijedne volonterke i aktivistkinje Mammae kluba Varaždin – Udruge žena oboljelih na dojku.

Narcise kao simbol borbe protiv karcinoma dojke dio su velike kampanje senzibiliziranja javnosti za probleme vezane uz karcinom dojke, ali i osvješćivanja žena o potrebi pregleda. Nacionalnim programom za rano otkrivanje raka dojke smrtnost bi se trebala smanjiti za 25 posto u slučaju dobrog odaziva, što znači da bi se na preglede trebalo odazvati najmanje 70 posto pozvanih.

Aktivistkinje iz spomenute udruge među kojima je bilo i dosta sugrađanki izadovoljne su odazivom u Lepoglavi gdje su zahvaljujući osviještenim građanima kojih se kao i svake godine odazvalo dosta, a koji su svojim donacijama ili kupnjom narcisa potpomogli rad Mammae kluba.

Prikupljeni novac će se usmjeriti na daljnju pomoć žena oboljelih i liječenih od raka dojke, a ovaj put planski za kupnju linearnog akceleratora za intraoperativnu radioterapiju i to u svrhu prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.

– Možda nije puno, ali zaista je važno odvojiti novac za nešto ovakvo. I mala svota može pomoći, a mi ovo već radimo godinama. Vjerujem da činimo onu potrebnu razliku u društvu sudjelovanjem u ovoj akciji. Nikad nam nije teško prikupljati sredstva za dobru stvar – rekla je predsjednica Foruma žena SDP-a Lepoglava Ružica Kučar prilikom predaje donacije.

Označeno u