Općina Cestica dobila novu asfaltiranu prometnicu

VV | 3.8.2017. u 17:32h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Cestica kontinuirano radi na poboljšanju prometne infrastrukture u općini. Ovih je dana dovršeno asfaltiranje kilometar ceste u Križanču, vrijedno pola milijuna kuna. Najveći dio troškova, 400 tisuća kuna, je platilo Ministarstvo regionalnog razvoja dok je 100 tisuća kuna osigurano općinskim proračunom.

Trasa novouređene ceste proteže se na potezu Miklinova kapela – Ljubić, u pograničnom dijelu Cestice, u Križanču. Uz novu cestu će se duž cijele trase urediti bankine i prateći objekti za odvodnju oborinskih voda. S dolaskom asfalta stvoreni su preduvjeti za uređenje pristupnog puta do garaže i vatrogasnog spremišta DVD-a Gradišće u Selcima Križovljanskim. Bude li sve išlo prema planu, svi bi zahvati trebali bi biti gotovi do blagdana Velike Gospe, 15. kolovoza.

- Vjerujemo da će se gosti tradicionalnog proštenja u Križanču do mjesta dovesti novom, do kraja uređenom cestom – rekao je načelnik Općine Cestica, Mirko Korotaj.

Asfaltiranjem ove lokalne ceste u Općini pokazuju da im je bitan svaki mještanin, jer u Križanču ima svega pet domaćinstava i 20-tak vikendica.
- Briga za svakog stanovnika kod nas nije samo predizborna floskula. Svaki mještanin ima pravo na osnovni životni standard 21. stoljeća i to ćemo mu omogućiti – rezolutan je načelnik Korotaj.