Čeka se građevinska dozvola, nakon toga natječaj, pa konačno u izgradnju vrtića u Višnjici!

IHR/Varaždinske vijesti | 13.2.2019. u 16:02h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Ove bi godine u Višnjici trebao biti izgrađen dječji vrtić. Potvrđeno je to na sastanku na kojem su o realizaciji navedenog projekta u Lepoglavi razgovarali gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić, vijećnik Gradskog vijeća Grada Lepoglave iz Višnjice Josip Čelig, arhitekt Jurica Hajdarović te voditelj Odsjek za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša Grada Lepoglave Petar Županić.

Tom prigodom predstavljeno je konačno arhitektonsko rješenje budućeg vrtića temeljem kojeg će ovih dana biti zatražena građevinska dozvola. Odmah po ishodovanju građevinske dozvole Grad Lepoglava će, planira se već početkom ožujka, raspisati natječaj za izbor izvođača radova. Riječ je o objektu površine od oko 500 četvornih metara u kojem će moći boraviti oko 80 djece jasličke, mlađe i starije skupine. Procijenjena vrijednost projekta je dva milijuna kuna koliko je Grad Lepoglava, kao investitor, za njegovu realizaciju osigurao u Proračunu za 2019. godinu.

Kako je na sastanku istaknuto, riječ je značajnoj investiciji koja će značiti korak bliže planu stvaranja uvjeta za pohađanje vrtića svoj djeci s gradskog područja. Značajna je to i demografska mjera kojom će se ujedno otvoriti i nova radna mjesta.