Čak 36 vatrogasaca iz šest DVD-ova s područja Cestice provjeravalo opremu na Dravi

Varaždinske vijesti | 9.10.2017. u 08:16h | Objavljeno u Našim krajem

Već tradicionalno, na obali rijeke Drave u Velikom Lovrečanu tijekom proteklog vikenda održana je deveta po redu provjera ispravnosti i djelovanja vatrogasnih motornih štrcaljki, vozila i opreme koje posjeduju vatrogasna društva na području općine Cestica.

Prema riječima zapovjednika Vatrogasne zajednice općine Cestica Milenka Biškupa, na provjeri je sudjelovalo 36 vatrogasaca iz svih šest dobrovoljnih vatrogasnih društava koja djeluju na području općine, a provjera je pokazala kako je sva oprema u ispravnom stanju te kako društva brinu o opremi koja im je potrebna u slučaju intervencija, naročito kod poplava.

Provjeri su prisustvovali i predsjednik Vatrogasne zajednice općine Cestica, ujedno i predsjednik Općinskog vijeća Darko Majhen te zamjenik općinskog načelnika Žarko Rodeš koji je tom prilikom zahvalio svim vatrogascima što brinu o opremi te istaknuo kako su oni jedini nositelji cjelokupnog sustava zaštite i spašavanja u općini.

- Sva vatrogasna društva dobro rade i ponos su Općine Cestica, a to su pokazali i prije pet godina kada je dio općine poplavila rijeka Drava. Od tada se mnogo uložilo u nabavu opreme upravo za intervencije kod poplava, a Općina će i dalje pomagati rad vatrogasnih društava i Zajednice – istaknuo je Rodeš čestitavši svima Dan neovisnosti RH i zahvalivši što izdvajaju svoje slobodno vrijeme kako bi pomogli drugima i cijeloj sredini u kojoj žive.

Podsjetimo, unutar Vatrogasne zajednice općine Cestica djeluje šest DVD-ova: Babinec, Gornje Vratno, Gradišće, Križovljan Cestica, Lovrečan Dubrava i Virje Križovljansko, koji osim zaštite od požara doprinose i društvenom razvoju lokalnih sredina jer su organizatori i brojnih kulturno-društvenih događanja tijekom godine.

Označeno u
Galerija slika