Branitelji iz Lepoglave ponosni na izgradnju spomen obilježja za 12 poginulih branitelja Foto: Grad Lepoglava

Branitelji iz Lepoglave ponosni na izgradnju spomen obilježja za 12 poginulih branitelja

Varaždinske vijesti | 20.3.2019. u 12:27h | Objavljeno u Našim krajem

Udruga branitelji Hrvatske Lepoglava održala je redovitu godišnju Skupštinu. Predsjednik Udruge, Dražen Husnjak podnio je izvješće o radu za proteklo jednogodišnje razdoblje. Istaknuo je niz aktivnosti koje je Udruga provela, među kojima je i izgradnja spomen obilježja za 12 poginulih branitelja s područja grada Lepoglave.

- Protekle smo godine posjetili Osječko bojište i Vukovar, organizirali smo kolonu sjećanja za Vukovar u Lepoglavi te u suradnji s Gradom Lepoglavom prikupili i dostavili pomoć socijalnoj samoposluzi u Vukovaru. Organizirali smo javnu tribinu na kojoj smo upoznali branitelje sa Zakonom o hrvatskim braniteljima. Kruna prošlogodišnjih aktivnosti bio je projekt izgradnje spomen obilježja za 12 poginulih branitelja s područja grada Lepoglave koji je izgrađen na inicijativu naše Udruge, a uz potporu Ministarstva branitelja i Grada Lepoglave – podsjetio je Husnjak zahvalivši na suradnji Gradu Lepoglavi, Ministarstvu branitelja, Ministarstvu obrane, Gradskoj knjižnici i TKIC-u, kao i svima s kojima je Udruga surađivala i koji su poduprli njen rad.

- Ciljevi udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava iz godine u godine sve su veći, ali sve su veći i postignuti rezultati – istaknuo je državni tajnik u Ministarstvu obrane, ujedno i član Udruge, Zdravko Jakop u obraćanju nazočnima. Pritom je još jednom ponovio da je Domovinski rat temelj suvremene Hrvatske, a branitelji kamen temeljac.

Rad Udruge pohvalio je i gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

- Ponosni smo što ova Udruga predstavlja u zajednici u kojoj je aktivan čimbenik društvenog života – poručio je Škvarić te istaknuo odličnu suradnju Udruge s Gradom Lepoglavom.

lepoglava_skupstina_ubhl_3.jpg

lepoglava_skupstina_ubhl_4.jpg

lepoglava_skupstina_ubhl_2.jpg