Bogat program uz Dane općine Petrijanec: prava fešta uz Grdovića, Mejaše i uvijek atraktivne Učiteljice Foto: Ilustracija/Krešimir Đurić

Bogat program uz Dane općine Petrijanec: prava fešta uz Grdovića, Mejaše i uvijek atraktivne Učiteljice

VV | 5.6.2019. u 10:15h | Objavljeno u Našim krajem

Javnom vatrogasnom vježbom u petak u  Strmcu Podravskom počinje bogati program obilježavanja Dana Općine Petrijanec. Vježba će se održati u 18 sati u organizaciji Vatrogasne zajednice općine Petrijanec na nekoliko lokacija u Strmcu Podravskom, a uz pretpostavku potresa uslijed kojeg je došlo do urušavanja zgrada te zapaljenja trafostanice i okolnih objekata.

Na vježbi će uz vatrogasce iz svih pet društava s područja Općine Petrijanec sudjelovati i DVD Svibovec Podravski te Hrvatska gorska služba spašavanja - Stanica Varaždin i Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin.

- Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da dođu i uživo vide atraktivnu vježbu kojoj je cilj provjera spremnosti vatrogasnih postrojbi, provjera sustava uzbunjivanja te ispravnosti sprava i opreme - poručuju iz Općine Petrijanec.

U subotu, 8. lipnja u 12 sati u organizaciji UDVDR Klub Petrijanec memorijalni revijalni turnir "Hrženjak - Jovan - Tenko" uz polaganje vijenca kod spomen obilježja. U subotu i nedjelju, 15. i 16. lipnja održat će se "Liepi cajti s KUD-om" u Društvenom domu Strmec Podravski, a vikend iza toga, 22. i 23. lipnja bit će zanimljiv: održat će se sportske igre umirovljenika Udruge umirovljenika Općine Petrijanec u subotu te konjičke igre, u nedjelju u Zelendvoru uz Tarapana band.

U srijedu, 26. lipnja održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća u 18 sati u Društvenom domu Družbinec, a u petak 28. lipnja koncert će održati Učiteljice i Acoustic Band, na Trg sv. Petra. Pripremljena je i bogata ugostiteljska ponuda. U subotu, 29. lipnja SRU Općine Petrijanec organizira „Kup Općine Petrijanec“, ribičko natjecanje u lovu ribe udicom na plovak na ribnjak na Polanama, a uz blagdan Svetog Petra i Pavla održat će s i tradicionalno proštenje. U subotu navečer slijedi zabava uz Mladena Grdovića i Mejaše. U nedjelju, 30. lipnja u dvorani petrijanečke osnovne škole održat će se Košarkaška utakmica u kojoj će snage odmjeriti košarkaši Vinice i Petrijanca, a u 20. sati na Trgu sv. Petra i Pavla Kerekesh teatar održat će predstavu Dimnjačar.

 Dani Općine Petrijanec oji traju sve do nedjelje, 7. srpnja vatrogasnim natjecanjemu zaprežnim špricama.

Označeno u