Bajkmanija u Ljubešćici odgođena za nedjelju 25. rujna Foto: VV arhiva / ilustracija

Bajkmanija u Ljubešćici odgođena za nedjelju 25. rujna

| 16.9.2016. u 14:02h | Objavljeno u Našim krajem

Udruga „Ljubeška mladež“ odlučila je odgoditi biciklijadu koja je bila najavljena za ovu nedjelju 18. rujna, a novi termin je nedjelja 25. rujna ove godine. Razlog odgode je metorološka prognoza, koja ni ove godine nije naklonjena Bajkmaniji.

Za sada sve prognoze najavljuju kišu u subotu zbog čega će, čak da će i u nedjelju biti lijepo vrijeme, određene dionice ovogodišnje Bajkmanije za bicikliste biti teško prohodne ili iznimno blatnjave. Meteorološke prognoze su za sada nešto naklonjenije sljedećem vikendu pa su se organizatori biciklijade u Ljubešćici odlučili Bajkmaniju odgoditi za nedjelju, 25. rujna, sa startom u 10 sati ispred sportske dvorane u Ljubešćici.

Kotizacija od 20 kuna sudioniku biciklijade osigurat će vodu, klipić, čokoladicu, majicu i porciju graha na kraju rute.  Srednje teška ruta duga je četrdeset kilometara, počinje kod sportske dvorane u Ljubešćici i obuhvaća nekoliko općina Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije (Ljubešćica – Kalnik – Borje – Gornja Rijeka – Čanjevo – Paka – Možđenec – Ljubešćica).

Biciklijada će završiti druženjem u Protupožarnom centru Ljubešćica uz grah. Organizator osigurava i pratnju kombi vozila s prikolicom za sudionike koji iz bilo kojih razloga neće moći odvoziti cijelu dionicu biciklijade.