Ambulanta u Gornjem Kućanu: Nova prilika za promjenu izabranog liječnika Foto: ilustracija / Pixabay

Ambulanta u Gornjem Kućanu: Nova prilika za promjenu izabranog liječnika

I.D./Varaždinske vijesti | 1.12.2017. u 11:34h | Objavljeno u Našim krajem

U tijeku je prikupljanje potpisa zainteresiranih mještana Varaždinske županije za otvorenje ambulante opće medicine u Gornjem Kućanu.

Svi zainteresirani za promjenu postojećeg liječnika obiteljske medicine, izjave o preseljenju k liječniku nove ambulante obiteljske medicine u Gornjem Kućanu mogu preuzeti te ih potpisane predati u nedjelju 3. prosinca, u prostorijama DVD-a Gornji Kućan u Varaždinskoj ulici u Gornjem Kućanu, gdje će u 17.30 sati dr. Barbara Krizman Vuhinec održati predavanje o tlaku, dijabetesu i kolesterolu te će nakon predavanja zainteresiranima izmjeriti tlak i šećer u krvi.

Drugo predavanje održat će se u ponedjeljak 18. prosinca u DVD Donji Kućan (Marofska ulica), također u 17.30. sati, a dr. Krizman Vuhinec će nakon predavanja zainteresiranima izmjeriti tlak i šećer u krvi.

Osim u ovim terminima, izjave o preseljenju mogu se predati i u uredu HZZO-a u Kolodvorskoj ulici ili pak u Ljekarni Salus u Gornjem Kućanu. Za sve dodatne upite građani mogu kontaktirati predsjednicu MO Gornji Kućan Tamaru Šabić na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na 092/164-24-74.

- Do početka rada novog liječničkog tima u Gornjem Kućanu, osiguranici su još uvijek osigurani kod postojećih liječnika i tek po službenom otvorenju nove ambulante njihovi kartoni prelaze novom timu. Dakle, nitko od građana ni u jednom trenutku neće ostati bez izabranog liječnika - istaknula je Tamara Šabić.

Iako su potpisi prikupljani i predani i u prvoj polovici ove godine, Šabić je istaknula kako je cilj prikupiti što više potpisa, odnosno izjava o promjeni izabranog liječnika, kako bi se smanjili troškovi koji bi nastali kao rezultat razlike broja prijavljenih mještana i maksimalnog kapaciteta ambulante.