Župan Štromar i načelnik Šamec čestitali članovima trnovečkog KUD-a Mak Foto: Varaždinska županija

Župan Štromar i načelnik Šamec čestitali članovima trnovečkog KUD-a Mak

I.D./Varaždinske vijesti | 9.11.2016. u 17:51h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Nakon što je Kulturno-umjetničko društvo Mak iz Trnovca osvojilo prvo mjesto na 4. Susretu čuvara Hrvatske etno baštine, održanom 22. listopada u Filderstadtu kraj Stuttgarta u Njemačkoj, za članove KUD-a priređen je prijem u zgradi Općine Trnovec Bartolovečki.

Domaćini prijema bili su općinski načelnik Zvonko Šamec i župan Varaždinske županije Predrag Štromar. Uz pobjedu na prošlogodišnjoj državnoj smotri tamburaških sastava u Dugom Selu, ovo je najveći uspjeh KUD-a Mak od postojanja, stoga su im župan Štromar i načelnik Šamec čestitali na odličnom rezultatu te zaželjeli još mnogo uspjeha.

- Izuzetno mi je drago da KUD "Mak" promiče povijest, tradiciju i kulturu Varaždinske županije ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu. Ovim uspjehom možemo se svi ponositi. Imamo jako dobru suradnju i Varaždinska županija će uvijek biti partner KUD-u i općini Trnovec jer se KUD "Mak" zaista u posljednjih nekoliko godina razvio u jedan od najkvalitetnijih kulturno umjetničkih društva - rekao je Štromar.

Načelnik Šamec također je ustvrdio da je KUD veliki ponos Općine te da su ovi rezultati pokazatelj ulaganja u KUD u posljednje četiri godine. Dodao je da iza uspjeha stoji veliki rad prije svega voditelja svih sekcija, na čemu im je osobno i čestitao te zahvalio. Ponovio je da oni koji ne cijene i ne čuvaju svoju prošlost i tradiciju nemaju budućnosti, a da KUD "Mak" kroz svoj rad, kao i Općina koja ulaže i pomaže rad KUD-a, dokazuju koliko im je stalo do očuvanja tradicije.

Spomenimo kako je organizator smotre bilo Folklorno društvo Ruža iz Filderstadta i Hrvatska matica iseljenika, a sudjelovalo je ukupno 16 društava iz Njemačke, Bosne i Hercegovine te Hrvatske. Ovo je bilo već treće inozemno gostovanje KUD-a Mak ove godine. Bili su u Castelraimondu u Italiji te sudjelovali na žetvenim svečanostima bunjevačkih Hrvata "Dužijanca" u Subotici.