Župan i posebna savjetnica darivali korisnike Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin

VV | 1.4.2018. u 15:13h | Objavljeno u Društvo

Dom za starije i nemoćne osobe Varaždin posjetili su župan Varaždinske županije Radimir Čačić i njegova posebna savjetnica Natalija Martinčević te su tom prigodom, u pratnji ravnateljice Doma Vesne Vidović Oreški, darivali korisnike prigodnim cvijećem i čokoladama kako bi im na taj način uljepšali nadolazeće uskršnje blagdane.

Susrevši se s korisnicima Doma i čestitavši im sretan Uskrs župan Čačić je naglasio kako je ovo lijepa prilika da se u ove blagdanske dane prisjetimo onih koji zbog različitih razloga svoje umirovljeničke dane provode u ovome Domu.

- Drago mi je da smo imali priliku susresti se s dragim ljudima, zaželjeti im svako dobro, čuti njihove životne priče, ali i obavijestiti ih o planovima koje imamo vezano uz ovu instituciju. Naime, kao što smo i već naznačili krećemo u energetsku obnovu zgrade Doma, promjenu fasade, zatim vanjske stolarije, uvođenje klima u sve prostorije, prilagodbu dva lifta prema zadanim potrebama, zatim zamjenu radijatora, uvođenje solarnih elektrana na krovu. Investicija od 28 milijuna kuna je jedna od najvećih u našoj Županiji, a sufinancira se u pedestpostotnom iznosu iz EU fondova. Siguran sam kako će to znatno doprinjeti većoj kvaliteti života korisnika Doma – rekao je župan te je pohvalio aktivnosti i entuzijazam korisnika Doma koji kroz različite grupe i sekcije provode društvene aktivnosti.

- Druženja i društvene aktivnosti koje se ovdje provode potiču zajedništvo i to je za svaku pohvalu. Svim korisnicima želimo lijepe i ugodne Uskrsne blagdane te obilje zdravlja i mira – poručili su župan Čačić i posebna savjetnica Martinčević na kraju posjete Domu.