Ilustracija Foto: FAS

Večeras u palači Herzer više modnih revija na temu "Volim Varaždin"

V.V. | 21.4.2017. u 11:44h | Objavljeno u Društvo

Večeras, petak 21. travnja u palači Herzer s početkom u 20 sati održat će se posljednja revija u sklopu Mjeseca varaždinskog šnajderaja.

Dio iz kolekcije svojih radova predstavit će Mura Pehnec (torbe) i Alenka Mikulan (printevi fotografija i umjetničkih djela na tekstilu), a cijela revija pod nazivom Volim Varaždin, nosim Varaždin danas će biti u znaku inspiracije Varaždinom.

Uz navedene kreatorice po dva modela inspirirana Varaždinom predstavit će svaka od dosadašnjih sudionica događanja: Brokat (Snježana Radev), Ana Kraš, Ellera (Željka Vidović Škec), Kuzminski design & Maruška (Ivana Kuzminski i Jelena Kosić), Olga Lang design (Gordana Muška), Kookabee (Melita Kukec), Broth (Blaženka Roth).

Večerašnjom revijom završava Mjesec varaždinskog šnajderaja kojeg je organizirala Turistička zajednica grada Varaždina u suradnji s Gradskim muzejom Varaždin, a povodom izložbe modne krojačice Katice Seglin.

- Događanjem se želio naglasiti i poduprijeti rad varaždinskih kreatorica te ih se dodatno potaknuti u realizaciji zajedničke ideje stvaranja nosivih suvenira grada. Dvadesetak modela koji će se večeras predstaviti rezultat su događanja i kvalitetan početak razvoja odjevne kolekcije inspirirane Varaždinom - poručili su iz Turističke zajednice grada Varaždina.