Varaždinski aeromiting: Ministarstvo turizma pokrovitelj ovogodišnjeg CIAV-a Foto: Aeroklub Varaždin

Varaždinski aeromiting: Ministarstvo turizma pokrovitelj ovogodišnjeg CIAV-a

Varaždinske vijesti | 24.4.2018. u 08:39h | Objavljeno u Društvo

Ministarstvo turizma Republike Hrvatske prihvatilo je pokroviteljstvo nad ovogodišnjim CIAV-om (Croatian International Airshow Varaždin), zrakoplovnom priredbom koja će biti održana na varaždinskom aerodromu 22. i 23. srpnja.

- Ministarstvo turizma sa zadovoljstvom prihvaća pokroviteljstvo nad ovim međunarodnim zrakoplovnim spektaklom te Vam želimo puno uspjeha u organizaciji - istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli u dopisu upućenom Aeroklubu Varaždin, organizatoru ove međunarodne zrakoplovne priredbe, koja će ove godine, zahvaljujući suorganizaciji Ministarstva obrane te Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, biti najveća zrakoplovna priredba u ovom dijelu Europe.

- Izuzetno nam je drago da je Ministarstvo turizma prepoznalo turistički potencijal koji ima naš aeromiting, na kojem ove godine očekujemo više posjetitelja iz inozemstva, prije svega iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Srbije, a već su nam stigle i najave dolaska gostiju iz Velike Britanije i Belgije - naglasio je Robert Mišak, tajnik Aerokluba Varaždin i nositelj projekta CIAV 2018, dodavši da je visoko pokroviteljstvo nad ovom atraktivnom zrakoplovnom priredbom krajem prošle godine prihvatila i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

U atraktivnom zrakoplovnom programu na ovogodišnjem varaždinskom aeromitingu nastupit će zrakoplovne snage Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Kraljevine Španjolske, Republike Austrije, Republike Češke, Republike Poljske, Republike Slovenije i NATO saveza.

ciav-aeromiting-aeroklub_varazdin-2-orlik.jpg

ciav-aeromiting-aeroklub_varazdin-3-krila_oluje.JPG