Varaždinska županija nastavlja s besplatnim predavanjima o biodinamičkoj proizvodnji

VV | 13.2.2018. u 09:30h | Objavljeno u Društvo

Nakon što su uvodna predavanja o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji pobudila veliko zanimanje, Centar dr. Rudolfa Steinera iz Donjeg Kraljevca u suradnji s Varaždinskom županijom nastavlja s provođenjem edukacija.

Nova predavanja bit će održana u ponedjeljak, 19. veljače 2018., od 14 do 17 sati u Županijskoj palači u Varaždinu.

Prvo predavanje održat će Amalka Vukelić, stručna suradnica Centra, a tema će biti humus. Koji je značaj humusa, kako utjecati na količinu humusa u tlu, koji je njegov značaj u proizvodnji buče te kako stvoriti optimalne uvjete za sjetvu buče, zainteresirani će doznati od inženjerke agronomije koja je iz Zagreba preselila u Lužan Biškupečki, gdje se bavi upravo biodinamičkom poljoprivredom.

Ravnateljica Centra mr. sc. Dijana Posavec govorit će pak o tome što je sjetveni priručnik, od čega se sastoji te kako se i na koji način primjenjuje.

Edukacija je besplatna, a svi zainteresirani prijaviti se mogu na broj telefona 040/655-612 ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Podsjećamo, biodinamička poljoprivreda je prva certificirana proizvodnja iz koje je nastala ekološka poljoprivreda, a zanimanje za nju je sve veće i stopa rasta biodinamičkih farmi od 2000. godine iznosi 100 posto