Varaždinska županija nastavlja s besplatnim predavanjima o biodinamičkoj proizvodnji

Napisao/la: VV -

Nakon što su uvodna predavanja o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji pobudila veliko zanimanje, Centar dr. Rudolfa Steinera iz Donjeg Kraljevca u suradnji s Varaždinskom županijom nastavlja s provođenjem edukacija.

Nova predavanja bit će održana u ponedjeljak, 19. veljače 2018., od 14 do 17 sati u Županijskoj palači u Varaždinu.

Prvo predavanje održat će Amalka Vukelić, stručna suradnica Centra, a tema će biti humus. Koji je značaj humusa, kako utjecati na količinu humusa u tlu, koji je njegov značaj u proizvodnji buče te kako stvoriti optimalne uvjete za sjetvu buče, zainteresirani će doznati od inženjerke agronomije koja je iz Zagreba preselila u Lužan Biškupečki, gdje se bavi upravo biodinamičkom poljoprivredom.

Ravnateljica Centra mr. sc. Dijana Posavec govorit će pak o tome što je sjetveni priručnik, od čega se sastoji te kako se i na koji način primjenjuje.

Edukacija je besplatna, a svi zainteresirani prijaviti se mogu na broj telefona 040/655-612 ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Podsjećamo, biodinamička poljoprivreda je prva certificirana proizvodnja iz koje je nastala ekološka poljoprivreda, a zanimanje za nju je sve veće i stopa rasta biodinamičkih farmi od 2000. godine iznosi 100 posto

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.