Uz domaće proizvode 80-ak OPG-a, nastupi folkloraša, Kavalira, Štigleca i Kraljeva ulica

vv | 27.5.2017. u 07:55h | Objavljeno u Društvo

Uz nastup Centra tradicijske kulture, čiji je početak predviđen za 9 sati, a sat kasnije i sastava Kavaliri, nakon čega iza podneva slijede Štigleci, pa Kraljevi ulice te tamburaškog sastava Špancir, danas će se na Kapucinskog trgu održati jubilarni, deseti Varaždinski sejem, najveće regionalni sajam domaćih proizvoda i zdrave hrane, koji zajedno priređuju Grad Varaždin, Gradska tržnica, Varaždinska županija TZ Grada Varaždina.

Glavni cilj ove tradicionalne manifestacije, kako naglašava direktor varaždinskog placa Predrag Ciglar, promocija domaćih proizvođača koji hranu proizvode na vlastitim gospodarstvima Stoga će se već od 8 pa sve do 18 sati na njihovim izložbenim prostorima moći kušati zagorski mlinci i štrukli, domaći sirevi i koščično ulja, lana i konoplje, kulen, čvarci, ekološki uzgojeno voće i povrće, bezglutenska hrana, riba, ljekoviti pripravci i čajevi, domaća vina i još brojni drugi domaći proizvodi gotovo 80 izlagača, od kojih su većina obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

Osim užitaka za nepce, odnosno bogatu ugostiteljsku ponudu hrane i pića, nudit će se i tradicionalni proizvodi, poput licitarskih srca, lepoglavske čipke te rukom rađenog nakita i igračaka.

Događanja na Kapucinskom trgu nastavljaju se i u nedjelja, 28. svibnja, kada će se od 9 do 20 sati održati  Vegefest s izlagačima veganskih proizvoda, uz besplatne radionice te tribine.