USPJEH Topličanac Marin Šimek (19) među deset najboljih frizera na svijetu Foto: Facebook / Marin Šimek

USPJEH Topličanac Marin Šimek (19) među deset najboljih frizera na svijetu

| 2.10.2017. u 15:57h | Objavljeno u Društvo

Topličanac Marin Šimek (19) među deset je najboljih frizera na svijetu, sudeći po rezultatima sa svjetskog frizerskom natjecanju “OMC Hairworld Championship”, održanog prošlog mjeseca u Parizu.

Tu se okupilo više od tisuću frizera iz 54 zemlje svijeta, a iz Hrvatske se predstavilo njih 13. U juniorskoj kategoriji “muška komercijalna salonska frizura” Marin je zauzeo 9. mjesto.

- Za mene je to odličan rezultat, ali i dobra motivacija da više postignem na budućim natjecanjima. Sad već imam određeno iskustvo, ali se treba i dalje usavršavati – kaže sugovornik koji na pitanje o tome što mu je draže odgovara da posebno voli praviti muške frizure i brade.

Marin je odabran za pariško natjecanje jer je osvojio Prvenstvo Hrvatske u travnju ove godine, i to čak u dvije seniorske kategorije.

- Nakon toga, svaki dan je trebalo vježbati i raditi istu frizuru više puta, tako da se ta frizura dovede do savršenstva. Volja, motivacija, ali i brojna usavršavanja i edukacije, ključ su uspjeha i bez toga nije moguće uspjeti – objašnjava sugovornik, dodajući da se zahvaljuje obitelji i prijateljima na podršci.

Pred Marinom je natjecanje u Budimpešti, a nakon toga slijede druga međunarodna natjecanja te državno natjecanje 2018. godine. No pravi test, ističe sugovornik, bit će Europsko prvenstvo u rujnu 2018. godine.

 

Označeno u