Uoči blagdana Svih svetih molitveno slavljeničko bdijenje za mlade "Holywin"

D.P./Varaždinske vijesti | 28.10.2016. u 20:14h | Objavljeno u Društvo

Posljednjih nekoliko godina u sve više župa diljem Hrvatske se uoči blagdana Svih svetih organizira molitveno slavljeničko bdijenje poznatije kao "Holywin" ili Svetost pobjeđuje.

Ono će se ove godine održati i u Varaždinskoj biskupiji u Varaždinu. Molitva će se održati u organizaciji Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije i to u noći uoči svetkovine Svih Svetih, u ponedjeljak 31. listopada s početkom u 21 sat.

- Cilj Holywina je obnoviti običaj okupljanja na molitvu i bdijenje uoči velikih svetkovina. Holywinom želi se mlade, uoči blagdana Svih Svetih, pozvati na radosno zajedništvo, bdijenje i molitvu te im kroz duhovno - zabavni program pokazati da i oni mogu, i da su pozvani biti sveti. Današnjoj Hrvatskoj potrebno je više no ikad novih svetaca, a na svetost smo svi, pa tako i vi dragi mladi, svakodnevno pozivani! Zato, budite ustrajni u vjeri, strpljivi, ponizni, svjedočite svoju vjeru drugima, ljubite... gorljivije no ikad! Pozovite svoje prijatelje, obitelji, rodbinu i dočekajmo svetkovinu Svih Svetih zajedno! - poručili su iz Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije.

Ovogodišnje molitveno bdijenje održava se pod geslom "Veselo kročim stazom života!", a u njemu sudjeluje ujedinjeni zbor mladih, sastavljen od članova više od 15-tak župa varaždinske biskupije nakon čega slijedi sv. misa uz prigodnu katehezu povjerenika za mlade, vlč. Tihomira Koseca.

Osim u Varaždinu, u našem je kraju Holywin organiziran i u Koprivnici, i to u župi sv. Antuna Padovanskog pod pod geslom: "Ja - Svjetlost - dođoh na svijet da nijedan koji u mene vjeruje u tami ne ostane".

Inače, prvi "Holywin" održan je 2003. godine u župi bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Pešćenici na prijedlog župnika, a od 2006. godine u Zagrebačkoj nadbiskupiji održava se svake godine.

Označeno u