Uključite se u kreiranje Špancirfesta svojim primjedbama i prijedlozima Foto: VV arhiva

Uključite se u kreiranje Špancirfesta svojim primjedbama i prijedlozima

Varaždinske vijesti | 17.2.2018. u 14:04h | Objavljeno u Društvo

Festival grada Varaždina, Špancirfest, ove će godine od 17. do 26. kolovoza, jubilarni, dvadeseti put biti održan na najljepšoj pozornici u Hrvatskoj - na ulicama i trgovima u povijesnoj jezgri grada. Kroz dva desetljeća trajanja, Špancirfest je izrastao u jedinstveni kulturno-turistički događaj, okrunjen priznanjem hrvatskog top događanja.

Nije jednostavno pronaći zajednički pojam pod koji bi se svrstala sva programska događanja Špancirfesta - ulični performansi, komedija, kreativnica, park kreative, niz glazbenih programa - od etabliranih glazbenih imena do onih manje poznatih uličnih glazbenika, gastro&fun zona, prezentacije tradicijskih obrta i suvremenog produkt dizajna... sve su to pojmovi preuski da bi objedinili ono što Špancirfest daruje svojim posjetiteljima, u profinjenom ambijentu varaždinske povijesne jezgre.

Špancirfest ima puno lica, i to ga čini posebnim, a konceptualna posebnost odnosno sadržajna kompleksnost veliki su izazov u samoj organizaciji festivala.

- U cilju prepoznavanja prednosti i nedostataka te detektiranja smjerova budućeg razvoja Špancirfesta, želja nam je čuti mišljenja i stavove građana i posjetitelja festivala - istaknuli su iz Turističke zajednica grada Varaždina.

Stoga su pozvali sve zainteresirane da odvoje malo svog slobodnog vremena i ispune anketni upitnik koji se može pronaći na web stranici Špancirfesta i stranici Turističke zajednice grada Varaždina. U TZ grada Varaždina odgovore očekuju do kraja veljače, nakon čega će, početkom ožujka, biti održana i javna tribina na kojoj će se raspravljati o rezultatima ankete, kao i budućem razvoju Špancirfesta.