Uključite se u akciju pomoći bolesnim i ranjenim macama Foto: Udruga Sklonište dobrote

Uključite se u akciju pomoći bolesnim i ranjenim macama

Varaždinske vijesti | 7.11.2017. u 19:10h | Objavljeno u Društvo

Mačko-ekipa iz udruge "Sklonište dobrote" u subotu 11. studenoga organizira već tradicionalno druženje i prikupljanje donacija za pomoć bolesnim i ranjenim macama koje su u njihovoj skrbi.

Akcija će se održati u caffe baru "Baza" (Zrinsko Frankopanska bb u Čakovcu) od 9 i 15 sati. U 10 sati počinje tombola s vrijednim nagradama u kojoj je svako izvlačenje dobitno, a sudjelovanje je moguće u zamjenu za simboličnih 15 kn. Sav prikupljen novac ide za podmirenje veterinarskih troškova liječenja bolesnih i ozljeđenih maca spašenih s ceste.

Osim tombole, moći će se kupiti mačko-šalice s tri različita motiva, handmade plišane mace by Tijana Tkalčec, mačko-majice i druge mačko stvarčice.

- No ni to nije sve! Ovog puta volonteri su pripremili i buvljak gdje ćete moći nabaviti puno raznih stvari - od nakita, knjiga, keramike, kozmetike, a sve u zamjenu za simboličnu donaciju - ističu iz "Skloništa dobrote".

skloniste_dobrote_1.jpg

Osim volontera udruge, građane će dočekati i jedna posebna štićenica - maca Mimy koja je pozitivna na mačju leukemiju (FeLV).

- Ne brinite, mačja leukemija nije prenosiva na ljude. Cilj je da uz puno zabave i veselja, usput naučite i nešto više o mačjim zaraznim bolestima, kako se prenose, kako ih prevenirati, što učiniti ako se maca već zarazila. Pripremili smo i informativne letke koje možete ponijeti kući - poručuju iz udruge te pozivaju sve građane da dođu, doniraju, pomognu i učine dobro djelo.

skloniste_dobrote_2.jpg

Cilj je prikupiti donacije za veterinarske troškove koji trenutno iznose više od 20.000 kn te prikupiti hranu i pijesak za 137 maca koje su trenutno na skrbi udruge.

Svi građani koji žele pomoći, a predaleko su ili ne mogu prisustvovati na humanitarnoj akciji, mogu to učintii uplatom donacije na IBAN HR9623400091110790897, s naznakom "za mace".

skloniste_dobrote_4.JPG

skloniste_dobrote_5.JPG