Udruga Veliko srce malom srcu Odjelu za pedijatriju darovala monitor za praćenje vitalnih fukcija djece

| 2.2.2018. u 13:41h | Objavljeno u Društvo

Udruge Veliko srce malom srcu, koja se sastoji od liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima, po treći je puta u kratkom roku darovala varaždinski Odjel za pedijatriju. Nakon 24-satnog Holtera i ultrazvučne sonde za kardiološke potrebe za ultrazvuk, sada su darovali monitor za praćenje vitalnih funkcija djece. Radi se o monitoru koji mjeri kisik u krvi, tlak i frekvenciju srca.

- Imali smo jednu lijepu suradnju s Rotary Club Varaždin 1181. Izašli su nam ususret i prepoznali su ciljeve naše udruge. Bila je organizirana predstava “Igra u dvoje” i sav prihod koji je bio ostvaren tom humanitarnom predstavom bio je prebačen na račun Udruge. Plan Udruge u prošloj godini, a i u ovoj, bio je da pridonesemo našim podružnim bolnicama, tako da smo od prihoda humanitarne akcije odlučili kupiti monitor - rekla je Ivana Zagrajski, predstavnica varaždinske podružnice Udruge veliko srce malom srcu, dodajući kako je vrijedno monitora 13,5 tisuća kuna.

- Svaka donacija je za naš odjel jako važna i hvalevrijedna. To su uvijek uređaji koji nam koriste u svakodnevnom radu i zahvalni smo svima koji nas se sjete i koji nam doniraju ono što nam je potrebno - rekla je Nataša Mesarić Antončić, dr.med., voditeljica Odjela za pedijatriju.

DSC 0128

DSC 0145

DSC 0139