U Varaždinu "28 krunica za 28 godina" 27. travnja

J.Š./Varaždinske vijesti | 26.4.2019. u 17:13h | Objavljeno u Društvo

Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i Moto klub 4. gardijska – Split organiziraju manifestaciju "28 krunica za 28 godina" kojom se čuvaju vrijednosti Domovinskog rata i žrtva koju su podnijeli svi koji su ugradili živote u slobodu i neovisnost Republike Hrvatske.

- Aktivnostima koje obuhvaćaju povezivanje svih krajeva Domovine i to posjećivanjem mjesta koja su od izuzetne važnosti za Domovinski rat i noviju Hrvatsku povijest, širimo sve što su hrvatski branitelji i svi koji su podnijeli žrtvu ostavili u nasljeđe budućim naraštajima - kažu organizatori, dodajući da se polaganjem krunica na spomen obilježjima iz Domovinskog rata odaje počast žrtvama i čuva dostojanstvo Domovinskog rata.

Sama manifestacija provodi se od 22. do 28. travnja širom Hrvatske, a u Varaždinu će se krunica položiti na Križu zahvalnosti kod crkve sv. Nikole uz molitvu krunice i paljenje svijeća u 10 sati 27. travnja. Krunice su za ovu prigodu izrađene i blagoslovljene u Svetištu Kraljice mira u Međugorju.

- Ovim putem pozivamo građane i hrvatske branitelje da nam se pridruže te zajedno s nama odaju počast svima koji su dali živote za Domovinu - kažu.