U subotu u Lumini centru besplatno naučite kako se zaštititi od terorističkog napada Foto: VV arhiva/ilustracija

U subotu u Lumini centru besplatno naučite kako se zaštititi od terorističkog napada

N.P./VV | 7.9.2017. u 10:22h | Objavljeno u Društvo

U subotu 9. rujna u Lumini centru održat će se Anti-Terror seminar. Seminar uz podršku Grada Varaždina, organizira Krav Maga Hrvatska koji je dio globalne mreže Krav Maga Global koja djeluje u 65 zemalja svijeta te je vodeći autoritet u edukaciji na području samoobrane i sigurnosti. Seminar će započeti u 14 sati i trajat će do 16.30 sati.

Na seminaru mogu sudjelovati svi, bez obzira na dob, spol i predznanje, a naučene tehnike i taktička postupanja bit će svima primjenjive i u svakodnevnom životu.

Na Anti-Terror seminar će se obraditi problematika sve učestalijih terorističkih napada u kojima se koriste vozila kao primarno sredstvo napada.
Tako će se na seminaru pokazati tehnike prepoznavanja potencijalno opasnih situacija i kako reagirati na njih, zatim kako se sačuvati od stampeda, kako pozvati policiju i svojim postupanjima im olakšati postupanje na samom mjestu događaja te kako zaštiti i evakuirati starije, nemoćne, djecu i pružiti pomoć ozlijeđenim osobama do dolaska hitne pomoći.

- Ovu edukaciju provest ćemo za sve zainteresirane bez naplate jer nam je želja darovati trajno, korisno i upotrebljivo znanje svim građanima Varaždina. Upravo zbog građana koji su prepoznali rad našeg centra Krav Maga Varaždin odabrali smo Vaš grad za polaznu točku kako bi se odužili za ukazano povjerenje i potporu. Seminar podržava i Grad Varaždin, a kao jedan od sudionika pridružit će nam se i zamjenica gradonačelnika gospođa Sandra Malenica - poručuju organizatori.