U nedjelju u Varaždinu, V. Toplicama, Ludbregu i Ivancu besplatna turistička vođenja

D.P. | 11.1.2018. u 11:12h | Objavljeno u Društvo

Povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske, Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske (ZDTVH), u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, organizira projekt „Upoznaj svoju zemlju“.

Riječ je o besplatnim turističkim vođenjima koja će se održati u više od 40 hrvatskih gradova i lokacija u kojima djeluju društva turističkih vodiča, odnosno članovi ZDTVH-a.  Programi u svim gradovima počinju u isto vrijeme, u nedjelju, 14. siječnja 2018. godine s početkom u 12 sati.

U Varaždinskoj županiji vođenja će se odvijati u Varaždinu (okupljanje je ispred Vijećnice), Varaždinskim Toplicama (okupljanje ispred turističke zajednice), Ivancu (ispred Vijećnice) i u Ludbregu (na trgu kraj centra svijeta).

- Zbog kvalitetne resursne osnove, iznimnih prirodnih ljepota i bogate kulturno povijesne baštine, turizam je iznimno važan za Hrvatsku i nešto na što smo svi oduvijek ponosni. Iz tog razloga, HTZ spremno je podržala i aktivno se uključila u ovaj projekt besplatnih vođenja za sve građane u hrvatskim gradovima. Vjerujem u velik odaziv i interes naših sugrađana, koji će na ovaj način moći još bolje upoznati hrvatske gradove, ali i iz prve ruke vidjeti kako se i što prezentira našim mnogobrojnim turistima iz brojnih zemalja diljem svijeta - izjavio je direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić nadodavši kako svi zainteresirani mogu dobiti više informacija u turističkim zajednicama gradova koji sudjeluju u projektu.