U kafiću Yeti u četvrtak možete doznati sve o najdužoj turističko-planinarskoj stazi u Hrvatskoj

M.P./Varaždinske vijesti | 29.11.2017. u 08:45h | Objavljeno u Društvo

U caffe baru YETI Bike & Hike Friendly u varaždinskom Jalkovcu u četvrtak, 30. studenog, u 19 sati predavanje “Via Adriatica” održat će Srećko Vukov.

Via Adriatica Trailprva je tzv. mega turističko-planinarska staza u Hrvatskoj, dužine oko 1.070 km, koja povezuje naše najatraktivnije planinske masive cijelom dužinom prelijepe jadranske obale, od Istre, pa hrvatskim gorskim pragom, Velebitom, Dinarom, Kozjakom, Mosorom, Omiškom Dinarom, Biokovom, Pelješcem skroz do Sniježnice kod Dubrovnika, uz pogled na more i otoke gdje god je to moguće, a da se zadržava u visini planinskog pojasa.

Prezentaciju "Via Adriatice" uz projekciju fotografija održat će njen idejni začetnik, Zagrepčanin Srećko Vukov, uistinu svestrani avanturist - bavi se planinarenjem, bicikliranjem, skijanjem, kajakarenjem, jahanjem, a okušao se i u ronjenju, slobodnom penjanju, špiljarenju. Njegova velika strast je outdoor fotografija.

Motorom je upoznavao skrivene zakutke Hrvatske, biciklom solo vozio 1.150 km u 10 dana od Zagreba do Dubrovnika pa do Šibenika, pedalirao mnogim planinarskim stazama i makadamima, od Kopačkog rita, preko zagorskih cesta i puteva, po Gorskom kotaru i Istri, Velebitu i Dalmatinskoj zagori. Kajakom je plovio Sutlom, Savom, Murom, Dravom, Glinom, Kupom, Koranom i Mrežnicom, a planinario je gotovo svim hrvatskim planinama i stazama, od Papuka do Parenzane, od Ravne gore do Sniježnice u Konavlima...

Godine 2012. osnovao je pustolovno-ekološku udrugu AktivNatura čiji je bio predsjednik i u kojoj je organizirao i vodio stotine planinarskih, kajakaških i biciklističkih izleta, nekoliko ekoloških akcija, asistirao u abseilu niz slapove i sa zgrade, a nedavno je osnovano i planinarsko društvo AktivNatura. S nekoliko kolega iz društva radi na realizaciji "Via Adriatice" - novog planinarsko-turističkog proizvoda velikog potencijala s ciljem dodatne promocije i razvijanja aktivnog i pustolovnog turizma u Hrvatskoj.

Srećko Vukov aktivno radi na promociji "Via Adriatice" kao administrator FB grupe i FB stranice, na Instagramu, te kroz prezentacije.

Označeno u