U četvrtak u Rabuzinu predavanje o putu do Himalaje putopisca Filipa Čargonja

J.Š./Varaždinske vijesti | 15.11.2017. u 15:20h | Objavljeno u Društvo

U maloj dvorani novomarofskog Kulturnog centra “Ivan Rabuzin” u četvrtak, 16. studenog u 17 sati, Filip Čargonja (Philip Gour) održat će predavanje o putovanju na Himalaju.

Ovaj putopisac, fotograf i redatelj, koji se od 2012. posve posvetio putovanjima, dokumentarnim filmovima i video produkciji za međunarodne organizacije i produkcijske tvrtke govorit će o Jamunotri i Gangotri izvorištima dvaju najznačajnijih indijskih rijeka čiji je obilazak dio hodočašća Ćar dham, na koje se svaki hinduist uputi barem jednom u životu.

- Uspinjući se u visinama Himalaje do izvorišta dvaju najsvetijih indijskih rijeka, kao da se vraćam izvoru svoga postojanja. Osluškujući unutarnje tokove svijesti u hodu častim ono što mi je najviše sveto - rekao je tim povodom Čargonja.

Uz to, istog će se dana u 19 sati održati zanimljivo predavanje - Promocija i popularizacija sportskog penjanja u sjeverozapadnoj Hrvatskoj s ciljem da se upozna ljude s tim prekrasnim brzorastučim adrenalisko-pustolovnim sportom.

- Obzirom da u blizini Novog Marofa, točnije u Podrutama postoji prirodna stijena- Pokojec- na kojoj postoji 50-tak uređenih smjerova i TZ Grada Novog Marofa podupiremo ovu inicijativu Sportsko-penjačkog kluba TOPOUT. Velik broj zaljubljenika u ovaj sport dolazi u naš kraj baš zbog penjanja i iz toga želimo pomoći u razvoju ovog sporta obzirom na trend rasta rekreativnog turizma - rekla je Renata Horvat iz Turističke zajednice, dodajući da postoji tendencija organiziranja škole penjanja.

Ulaz na oba predavanja bit će besplatan.