Trofej grada Varaždina 2017: Uspješni predstavnici Plesnog kluba Takt i Sportsko plesnog kluba Valcer

vv | 9.10.2017. u 05:55h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Sportska dvorana Graberje bila je premala za sve one koji su htjeli uživati u završnici subotnjeg turnira u standardnim i latinsko-američkim plesovima „Trofej grada Varaždina 2017.“, odnosno sjajnim nastupima više od 200 sudionika, prvenstveno natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Mađarske, ali i plesnim točkama članova sportskih plesnih škola klubova domaćina, Plesnog kluba Takt i Sportskog plesnog kluba Valcer, koji su bili i organizatori turnira skupa s  Hrvatskim sportskim plesnim savezom, dok je pokrovitelj natjecanja bio Grad Varaždin.

Natjecanja plesnih parova, koji su se varaždinskoj publici predstavili u dvije discipline sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep) započela su već u ranim popodnevnim satima, dok je večernji, natjecateljski dio započeo svečanim otvorenjem te defileom svih sudionika, a nakon toga sve prisutne pozdravio je Božidar Čavala, predsjednik Hrvatskog sportskog plesnog saveza, dok je turnir otvorio Ivan Čehok, gradonačelnik grada Varaždina.

Turnir je trajalo više od dva sata, koji su začas prošli zahvaljujući atraktivnim nastupima, a zatim je uslijedilo svečano proglašenje pobjednika. Natjecanja u obje discipline sportskog plesa bila su izrazito zanimljiva. U starosnom razredu mladeži u obje discipline najbolji su bili Nikola Belošević i Morena Ostreš iz SPK Zagreb. U starosnoj kategoriji starije mladeži pobjedu u obje discipline odnijeli su Jurica Kavran i Tihana Vusić iz SPK Varaždin. U seniorskoj kategoriji Trofej grada Varaždina osvojili su Vedran Sraga i Paula Hude iz SPK Zagreb, kao novoformirani par kojima je ovo bio prvi zajednički nastup. Međutim riječ je o iskusnim i vrhunskim natjecateljima sportskog plesa, koji su u dosadašnjoj natjecateljskoj karijeri sa bivšim plesnim partnerima osvojili brojne naslove državnih prvaka te predstavljali Hrvatsku na europskim i svjetskim prvenstvima.

U natjecateljskom dijelu uspješni su bili i predstavnici klubova domaćina. Iz Plesnog kluba Takt u kategoriji mladeži D2 natjecali su se Dominik Biškup i Paula Čavlek, koji su u svojoj kategoriji osvojili dvije zlatne medalje. U zahtjevnoj kategoriji starije mladeži B Marko Srpak i Lara Šmic, uvrstili su se u finalna natjecanja u obje discipline (standardni i latinsko-američki pleovi). U seniorskoj kategoriji vrhunskom izvedbom publiku su oduševili Mateo Mudri i Ivana Matić, koji su natjecanje završili osvajanjem trećeg mjesta u obje discipline s dvije brončane medalje.

U show dijelu programa nastupili su članovi naprednih plesnih radionica Plesnog kluba Takt s koreografijom iz swing plesova, western polke, cha-cha-cha i ruede de casino (salse cubane). Nastup plesača Plesnog kluba Takt, kako u sportskom, tako i show dijelu koreografirao je voditelj sportskih i rekreativnih programa u Plesnom klubu Takt, Igor Šalamun, licencirani učitelj sportskog i rekreativnog plesa sa 20 godina iskustva u plesnoj poduci djece i odraslih.

Članovi Sportskog plesnog kluba Valcer iz Varaždina pod vodstvom Adriane i Emine Mušanović, proslavljenih varaždinskih plesačica, licenciranih učiteljica sportskih i rekreativnih plesova, postigli su jednako tako odlične rezultate. U kategoriji osnovaca D2 Dario Golubar i Vida Jurak osvojili su dvije zlatne medalje te su najbolji bili i u standardnim i u latinsko-američkim plesovima. U istoj kategoriji njihovi klupske kolege Eugen Sekovanić i Kiara Habunek osvojili su dvije srebrne medalje, dok su Leonardo Barulek i Lana Režek bili četvrti u obje discipline. Roko Kočet i Leona Šanjek bili su izrazito uspješni u svojim kategorijama te su natjecanje završili osvajanjem dvije zlatne medalje, a njihovi klupski kolege Lovro Kučar - Lorena Šanjek osvojili su dvije srebrne medalje.    

U show dijelu programa sudjelovali su i članovi Sportskog plesnog kluba Valcer, koji su prezentirali svoje plesno umijeće atraktivnim plesnim pokretima freestyle dance i hip hop-a.