Traju prijave za Ivonjski fašink: dolazak u Ivanec dosad potvrdilo 250 veselih maškara

IHR/Varaždinske vijesti | 13.2.2019. u 20:05h | Objavljeno u Društvo

U organizaciji Društva prijatelja narodnih običaja Maska, a uz tradicionalno pokroviteljstvo i novčanu potporu Grada Ivanca i supokroviteljstvo Turističke zajednice, Ivonjski fašink ove će se godine održati u nedjelju, 24. veljače, s početkom u 13.30 sati.

Dolazak na Ivonjski fašink dosad su potvrdile brojne maškare iz Slovenije i sa sjevera Hrvatske. Dosad je svoj dolazak prijavilo 250 maškara, no prijave traju do 20. veljače, pa organizator upućuje poziv i svim ostalim zainteresiranim skupinama iz cijele Hrvatske da se pridruže maskiranoj povorci.

Fašnička povorka krenut će od Srednje škole Ivanec i kretati se Kumičićevom – Kukuljevićevom – spojem Rajterova – Malezova te Malezovom ulicom stići na središnji gradski trg, gdje će – nakon što od gradskih čelnika preuzmu ključeve grada - svaka skupina izvesti prigodan program.

Voditelj programa je Marijan Gotal – Cican.

Program će, po običaju, završiti spaljivanjem Fašnika. Svi sudionici potom će zabavu nastaviti u Orionu, uz topli ručak, glazbu i fašnički ples. Jelo i vino za sve su maskirane sudionike besplatni, plaćaju se samo mineralna voda i ostali napici.

Organizatori posebno pozivaju i sve ostale građane i djecu, bilo pojedinačno ili u grupama, da se također uključe u fašničku povorku i pridruže ovoj, jednoj od najpopularnijih pučkih manifestacija u Ivancu.