Svjetsko ribolovno prvenstvo, najveće u povijesti, sljedeći mjesec u Međimurju

J.Š./Varaždinske vijesti | 28.5.2018. u 09:25h | Objavljeno u Društvo

Reprezentacije iz 20 zemalja svijeta biti će sudionici 20. Svjetskog ribolovnog prvenstva u lovu ribe udicom na plovak u kategoriji veterana i 11. Svjetskog ribolovnog prvenstva u kategoriji invalida i Masters kategorije, koje će se održati 16. i 17. lipnja na Staroj Muri u Žabniku kod Svetog Martina na Muri, Staroj Muri kod Podturna i Ribnjaku Selnica.

Predsjednik Saveza sportskih ribolovnih društava Međimurske županije, Zoran Pfeifer istaknuo je kako je do sada prijavljeno 40 reprezentacija, a radi se o 360 natjecatelja što se prvi puta u povijesti desilo.

- Izuzetno smo ponosni i ovom prilikom ujedno zahvaljujem županu Posavcu i zamjeniku Josipu Grivcu, gradonačelniku Srpaku te načelnicima Vičeviću i Hajdaroviću na pomoći oko suorganizacije natjecanja - rekao je Pfeifer.

Gradonačelnik Grada Mursko Središće, Dražen Srpak, rekao je kako je počašćen što će se otvorenje održati u Murskom Središću te će se svi zajedno potruditi da svaki od natjecatelja ponese odlične uspomene iz Murskog Središća, Međimurske županije i Općina koje su u organizaciju uključene. Ovo je ujedno i doprinos kontinentalnom turizmu gdje su svi kapaciteti popunjeni u vrijeme održavanja prvenstva.

Načelnik Općine Selnica, Ervin Vičević, napomenuo je kako je proteklog vikenda održana na ribnjaku u Selnici prva liga natjecanja te da su dojmovi odlični.

- Uloženo je više od 100.000,00 u same staze, ali to se sve ostavlja budućim generacijama, želja mi je da kroz koju godinu ribnjak u Selnici biti športski i turistički Centar u Međimurju - rekao je Vičević.

Načelnik Općine Podturen Perica Hajdarović rekao je da mu je drago što je i Podturen uključen u ovaj projekt u koji su uložili više od 80.000 kuna te je siguran da će sve buduće generacije koristiti stazu i sve što je potrebno za natjecanje za koje je siguran da će biti odlično.

Župan Međimurske županije Matija Posavec čestitao je ekipi na čelu s gospodinom Pfeiferom koji su se potrudili organizirati Svjetsko prvenstvo.

- Ova organizacija donosi uređene ribnjake za sve buduće generacije u Međimurju te se nastavlja tradicija ribolova u Međimurju. Ujedno, Međimurska županija će financijski podržati Svjetsko ribolovno prvenstvo. Novci koji će se uložiti, vratit će se kroz popunjene kapacitete u Međimurju, ali i za razvoj sportskog turizma koji nam je bitan. Organizacijom Svjetskog ribolovnog prvenstva kao jedna od Županija u Hrvatskoj pokazujemo da smo spremni uhvatiti se u izazov organizacije ovakvih velikih događaja - rekao je Posavec.

Na konferenciji, župan Posavec i predsjednik Pfeifer potpisali su ugovor o pokroviteljstvu 20. Svjetskog ribolovnog prvenstva u lovu ribe udicom na plovak u kategoriji veterana i 11. Svjetskog ribolovnog u kategoriji invalida u iznosu od 200.000,00 kuna.