Stara kovačnica "otvorila vrata" na jedanom od najljepših varaždinskih trgova

vv | 18.8.2018. u 17:52h | Objavljeno u Društvo

Špancirfest, kako je ovih dana ukazala predsjednica TZ grada Varaždina Jelena Toth, ne bi bio posjećivan da iz godine i godinu, još tamo od 1999. kada je počeo kao prvi hrvatski ulični festival, nije svake godine ponudio neku novinu za koju su se potrudili organizatori, ali i ostali, prije svega obrtnici i ugostitelji, kao i sami građani.

Ukidanje ulaznica za koncerte, izuzev za one kod vile Bedeković, zacijelo je glavna novina ovogodišnjeg Špancirfesta za koju se pobrinuo organizator, a izdvojiti valja i davanje prostora varaždinskim ugostiteljima kod bedema Starog grada. No, ugostitelji su se pobrinuli za novitete i na drugim mjestima. Tako je na Stančićevom trgu sad moguće i pojesti, a ne samo se nešto popiti. Zasluga je to ekipe iz Angelusove Stare kovačnice, vjerojatno najpoznatijeg objekta na tom trgu, izuzev palače Sermage.

Angelus, koji je poznat po pizzama i drugim jelima u Stepinčevoj ulici, ovdje nudi salate (s biftekom, grilanim sirom i povrćem i dr.), zatim mesna jela (juneći burger, pileći file, kovačev ćevap i dr.), plate te jela na žlicu, uz probrana vina i druga pića.

Ponuda je to koja se može dobiti na jednom od najljepših varaždinskih trgova samo tijekom Špancirfesta, budući da će se nakon njega ova varaždinska znamenitost temeljito obnoviti kako bi idući festival dočekala u novom ruhu…