Samosvjestan roditelj ključna karika uspješnog razvoja mladog sportaša Foto: Sportsman's Mindfullness

Samosvjestan roditelj ključna karika uspješnog razvoja mladog sportaša

Varaždinske vijesti | 7.3.2019. u 08:43h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

- U prirodi postoji mnoštvo suprotnih polova kao što su noć-dan, toplo-hladno, gorko-slatko..... Sve s ciljem kako bi se pojave stavile u ravnotežu. Jednako tako nakon napornog radnog dana, napetosti, stresa, pravo svakog čovjeka je da se opusti, relaksira, stavi u fizičku i emocionalnu ravnotežu. Tu praksu valja provoditi svakodnevno kako bi naša najbolja verzija bila na korist nama samima, ali i djeci, članovima obitelji - objašnjava Želimir Bengeri, kondijcijski trener s međunarodnim iskustvom treniranja sportaša u nogometnim klubovima. Voditelj je programa Sportsman's Mindfullness serije praktičnih programa i seminara usmjerenih na unutarnje spoznavanje uzroka i otklanjanje posljedice nepovoljnih životnih situacija.

- Glavna vodilja programa jest opuštenost i otpuštanje kao temelj i novi uzlet u realizaciji osobnih ciljeva, talenata naše djece, bilo da se radi o mladim sportašima ili nekom drugom. Naš skromni doprinos prije programa neka bude dostupan svima koji dolaze, onima koji nisu sigurni ali i onima kojima je to sve „jako daleko" - objasnio je Bengeri u svojem posljednjem predavanju "Samosvjestan roditelj - karika uspješnog razvoja mladog sportaša".

- Mindfulness putovanja prema unutarnjem miru te skladni odnosi s najbližima, jedna su od najvažnijih odrednica kojom se vodimo na putu do zadanog sportskog cilja. Znanje koje posjedujemo i nesebično dijelimo predstavlja sam vrh i ulazi u samu srž svih vrsta ljudskih ograničenja. To je vibracijsko-energetska znanost od koje sport i svi sudionici trenažnog procesa mogu jedino profitirati - naglašava Bengeri.

Sportsman's Mindfullness otvoreno nudi suradnju mladim sportašima, roditeljima, trenerima, sportskim akademijama, klubovima te znanstvenim istraživačima u području genetike, sportske prevencije i rehabilitacije, psihologije, a za dodatne informacije možete posjetiti njihovu web stranicu i Facebook stranicu.