Špancirfest, najbolji festival, prvi dan - što sve se i gdje događa

vv | 17.8.2018. u 01:05h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Koncerti, ulični performeri, radionice, izložbe, kreativa, bogata izlagačko-prodajna ponuda, gastronomski užici i brojni drugi sadržaji Špancirfesta na deset dana pretvaraju predivnu povijesnu jezgru Varaždina u jedinstvenu festivalsku pozornicu, koja svake godine privuče stotine tisuća posjetitelja.

Prvi dan, prijepodne za djecu i mlade

Prvog dana ovogodišnjeg Špancirfesta, koji počinje danas, već od 9 do 12 sati održava se u parku Kreative (Habdelićeva) radionica za djecu Put u središte Zemlje, koju vode Tesa  Horvatiček  Paradi,  profesorica  likovne  umjetnosti i  restauratorica  te Tina  Bertović,  restauratorica i  slikarica,  koja je voditeljica  likovnih  radionica  za  djecu  i  odrasle.

putusredistezemlje-750x539.png

-Uz  puno  boja,  kreativnosti  i  pokusa  s  različitim  materijalima  na  radionici  Put  u  središte  Zemlje  djeca  će  se  dobro  zabaviti,  ali  i  ponešto  naučiti.  Spretnim  ručicama  izrađivat  će  našu  Planetu  od  plastelina,  dugu  od  špageta,  raznobojne  kišne  oblake  od  pjene,  velike  opasne  vulkane,  a  osim  toga  naučit  će  i  grafičku  tehniku  printanja  povrćem, poručuju voditeljice radionice koja se nastavlja i od 16 pa do 20 sati.

Za djecu u isto vrijeme i na istom mjestu, dakle, u parku Kreative od 9 do 12 i 16 do 20 sati, bit će i program Slamonija, svojevrsna radionica i igraonica sa slamom.

loop-750x563.jpg

Za mlade glazbenike, ili one koji to žele postati, Loop glazbena agencija će i ove će godine održati 30-tak sviračkih radionica kroz svih deset festivalskih dana, i to od 10 do 21 sat. Bit će tu svega: od predstavljanja desetina različitih skupina instrumenata do masterclassa s eminentnim hrvatskim glazbenicima,  a posebno je važno napomenuti da su radionice namijenjene baš svima, neovisno o sviračkom (pred)znanju. Uz to mladi će varaždinski glazbenici svakog dana dobiti priliku za nastup na potpuno opremljenoj pozornici u Bakačevoj ulici.

Prvi dan, rano poslijepodne – makeover i funk

Osim nastavka spomenutih, prijepodnevnih radionica za djecu, od 16 do 20 sati u parku Kretive održat će se i Makevoer radionica koja će djeci omogućiti  istraživanje kako je biti netko drugi ili nešto drugo.
-Kroz ovu cool radionicu djeca će moći istraživati neke skrivene dijelove svoje osobnosti što je iznimno važno za poimanje samih sebe u svijetu koji ih okružuje, a transformacije se postižu maskom, šminkom i kostimografijom pri čemu su polaznici radionice istovremeno i umjetnici, ali i umjetničko djelo.

djdsimp-500x750.jpg

Funk je ritam, funk je strast, a kad spojite cool rezidentnu DJ-icu  Parka  kreative  Dsimplify  i  cool dvojac  Fankotoner  onda dobijete genijalni vinilni funky popodnevni plesnjak u parku Kreative od 16 do 20 sati. Dodajte tome i  igraonicu  te  vrtuljak  gramofonskih  ploča  za  sve  uzraste,  onda taj cool svakodnevni chill-out postaje obavezno mjesto za opuštanje od napornog španciranja.

Prvi dan, kasnije poslijepodne – ulični cirkus

U Parku Kreative od 17 do 19 Dina  Vinceković,  voditeljica  breakdancea  u  Društvu  naša  djeca  Varaždin,  ovom  će  radionicom  igranja  gumi-gumi  vratiti  djecu  i  njihove  roditelje  u  ne  toliko  daleku  prošlost  igranja  pokretom i “lastikom”.  Njemačka  škola,  Balerina  Rokokoko  samo  su  neke  od  brojnih  verzija  ove  oldtimer, ali vječne  igre,  što  ne  znači  da  tijekom  odvijanja  ove  radionice  neće  na svijet doći i  neka nova,  “Park  kreative”  verzija gumi-gumij
Na korzu od 17 do 1745, kao i od 19 do 1945 na Nagrađivana i na svim kontinentima hvaljena cirkuska skupina PanGottic na ulice Špancirfesta dovodi svoj novi show Thingamabob, riječima teško opisiv spoj akrobacija s lopticama potpomognutim čudesnim napravama koji prati neobičnog izumitelja u nastojanju da stvori savršenu lančanu reakciju. Zabavni, neobični, mladi, nadahnuti PanGottic poznati su po zanimljivim predstavama koje uključuju inovativne naprave i strojeve koje sami izrađuju.

Prvi dan, večernji program – koncerti, kino pod zvijezdama &...

Večernji program prvog dana Špancirfesta počinje u 20 sati na Korzu gdje nastupa Scifidelity Orchestra. Sat kasnije počinje Malo kino pod zvijezdama u Parku Kreative te dvosatni koncert Amire Medunjanin u dvorištu vile Bedeković, a u 22 sata pa do pomoći na Starom gradu svirat će Bajaga i instruktori.

Od službennog,glazbenog programa bit će još nastup DJ Poncija na Stančićevom trgu od 21 do sat iza ponoći, a tu je i niz popratnih programa, poput The next Episode party u Mea Culpi na kojem glazbu biraju DJ Myrak i DJ Johny Costa (upad 20/30 kn, rezervacija na 042/300-868 i u klubu)

Označeno u