Siniša Jakopec iz Ljubeščice po struci građevinar, no ljubav mu je - fotografija

| 14.8.2017. u 17:12h | Objavljeno u Društvo

Iako po struci elektrotehničar, koji danas radi u građevini, Siniša Jakopec (45) u slobodno se vrijeme bavi fotografiranjem, i to uspješno, sudeći po nagradama koje osvaja.

Između ostalog, na međunarodnom fotografskom natječaju “Istražimo svijet zajedno”, a pod pokroviteljstvom Fotosofia.info i Qatar Airways, fotografija Siniše osvojila je drugo mjesto u konkurenciji od 1.589 prispjelih fotografija.

- Fotografiranjem se bavim iz čistog zadovoljstva, onako za svoj gušt. Ono me opušta, kaže ovaj građevinar iz Ljubešćice, koji zidarski pribor zamijeni fotoaparatom - barem u slobodno vrijeme.

Završio je MEC, odnosno današnju Elektrostrojarsku školu, a odmah nakon srednje želio je nešto zaraditi dok ne pronađe posao u struci. - Otišao sam u građevinu i taj se “privremeni posao” otegnuo na 25 godina - napominje.

Ponekad zna i na posao ponijeti fotoaparat jer se teško nalazi vremena za hobi.

- Oduvijek sam volio fotografiju i uvijek sam imao neki fotoaparat pa bih rado fotografirao mjesta i ljude. Prvi profesionalniji fotoaparat sam dobio prije četiri godine, i to za svoj 41. rođendan i otada sam počeo eksperimentirati - prisjeća se Siniša, dodajući da mu je nakon napornog radnog dana fotoaparat “melem za dušu”.

Također, voli i post produkciju pa jedno i drugo kombinira. 

Cijelu priču o zanimljivom građevinaru čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti