Znak podrške uoči važne utakmice protiv Engleske Foto: Ivica Kruhoberec/Martin Novosel

S. Cvek: Željeli smo mu pokazati da mi Varaždinci stojimo uz njega i da smo ponosni

| 10.7.2018. u 21:04h | Objavljeno u Društvo

Na ulazu u grad Varaždin iz smjera autoceste za Zagreb postavljen je veliki plakat u čast Zlatku Daliću, Varaždincu rodom iz Livna koji u ovom trenu s hrvatskom nogometnom reprezentacijom u Rusiji na SP-u radi velike i povijesne stvari. "Ponizan, a velik Zlatko Dalić“ je poruka koja stoji pored slike Dalića, a postavljen je na inicijativu uprave NK Varaždina koja se na ovaj mali način zahvaljuje za sve što je učinio za hrvatski, a u neku ruku i za varaždinski nogomet.

- Zajedno s njegovim prijateljima i prijateljima kluba smo došli do ideje da postavimo jedan plakat koji je on svojim djelima on apsolutno zaslužio i tražimo načine da mu odamo počast i priznanje za sve što je postigao. Željeli smo mu pokazati da mi Varaždinci stojimo uz njega i ponosimo se njime - objasnio je Stjepan Cvek, predsjednik NK Varaždina.

Bez obzira kako će završiti rezultat sutra na utakmici između Hrvatske i Engleske koja počinje u 20 sati, ovo je najveći rezultat koji je hrvatski nogomet doživio još od 1998. godine kada je legendarni Miroslav "Ćiro" Blažević odveo još legendarnije Vatrene do bronce zlatnog sjaja i veliku ulogu u tome svemu je upravo imao zasluge Dalić. Upravo zbog toga će NK Varaždin u suradnji s Gradom vrlo vjerojatno organizirati doček našem Varaždincu koji bi se trebao održati u utorak 17. srpnja, iako je sve to tek u ranoj fazi planiranja.

- Isto tako planiramo da mu se pripremi doček. To ćemo kroz par dana još dogovarati s Gradom. S obzirom da će veliki doček Vatrenih biti u ponedjeljak u Zagrebu, a ovdje kod nas bi onda moglo biti u utorak - najavio je Cvek.