Rotaract club organizira humanitarni “Movember u Varaždinu”

J. Š. | 9.11.2017. u 17:08h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Sa ciljem podizanja svijesti o raku prostate i načinima prevencije te borbi protiv raka u muškoj populaciji, Rotaract klub Varaždin provodi humanitarnu akciju „MovemBEAR“, koja je rezultat suradnje kluba, Županijske lige protiv raka te brojnih drugih udruga, obrtnika i ugostiteljskih objekata s područja Varaždina i okolice.

Rak prostate je drugi vodeći uzrok smrti od raka kod muškaraca, a uz to je po učestalosti drugi najčešći zloćudni tumor u Hrvatskoj. Prema posljednjim podacima HZJZ, broj novooboljelih od raka testisa 2013. godine u RH bio je 181. Akcija je potaknuta globalnom akcijom „Movember“ i „No Shave November“ u kojima muškarci u studenom puštaju brkove i ne briju bradu da bi ukazali na probleme ljudi koji se bore protiv karcinoma.

- Fotografirajte se sa „napretkom“ vaših brkova i pošaljite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Možete sudjelovati i na fešti 25. studenog na kojoj će se uz brojne nagrade i akcije birati i najbrk Varaždina - poručuju.

Označeno u