Prijavite se na tečaj i postanite radioamater

N.P./VV | 14.11.2017. u 18:48h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Za sve starije od 12 godina koji žele posjedovati vlastitu radio postaju, upoznati prijatelje diljem svijeta, naučiti više na područjima informatike, elektronike, elektrotehnike, učiti strane jezike, koristiti se modernim komunikacijskim tehnologijama, te naučiti zaboravljeni Morzeov kod, imat će priliku prijaviti se na tečaj za radioamatere operatore “P” razreda.

Prijave će biti u srijedu 15. studenog u prostorijama Radio kluba Varaždin (bivši Centar Tomislav Špoljar) u 18 sati.

Oni koji polože ispit postaju članom Radio kluba Varaždin te stječu zakonskon ovlaštenje za rad priznato svugdje u svijetu. Imat će zakonsko pravo da kod kuće posjeduju radio postaju ili je uvijek nose sa sobom bez zakonskih posljedica te će imati pravo na korištenje radio amaterske infrastrukture repetitora i digipitora te besplatno korištenje interneta, klupskih uređaja te antenskih sustava. Uz još neke pogodnosti, ujedno će moći sudjelovati u svjetskim i domaćim natjecanjima.

Svi zainteresirani mogu doći u srijedu na dogovor, a oni koji nisu u mogućnosti doći, dovoljna je samo poslati mail na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. sa svojim osobnim podacima (ime i prezime, adresa, OIB, e-mail adresa). Sudionici će o terminima predavanja biti obavješteni putem e-maila, odnosno njihove web stranice.