Predstavnici "Tigrova" sastali se s predsjednikom Gradskog vijeća Varaždina Foto: Grad Varaždin

Predstavnici "Tigrova" sastali se s predsjednikom Gradskog vijeća Varaždina

Varaždinske vijesti | 19.3.2019. u 18:38h | Objavljeno u Društvo

Predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan danas je u Gradskoj vijećnici primio Damira Štefulja, predsjednika Udruge ratnih veterana 1. Gardijske brigadeTigrovi“ podružnica Varaždinske županije i Roberta Puju, člana Udruge i člana Gradskog vijeća Grada Varaždina koji su mu predali Inicijativu za pokretanje postupka sklapanja Povelje o prijateljstvu i suradnji Grada Varaždina s Gradom Novskom i Gradom Dubrovnikom.

Naime, pripadnici 5. Bojne 1A brigade ZNG „Tigrovi“ sa sjedištem u Varaždinu aktivno su sudjelovali u vojnim operacijama na Zapadnoslavonskom i Novljanskom bojištu. Također, pripadnici navedene bojne aktivno su sudjelovali na Južnom bojištu u operacijama deblokade Grada Dubrovnika i oslobođenja dubrovačkog primorja.

Predsjednik Gradskog vijeća izvijestio ih je i upoznao s procedurom pokretanja postupka sklapanja Povelja o prijateljstvu i suradnji te ih je informirao kako je već osobno započeo postupak sklapanja prijateljstva s gradom Dubrovnikom, te su se usuglasili da se pridruže pokrenutom postupku sklapanja prijateljstva i suradnje između Gradova Varaždin i Dubrovnik.

IMG_5703.jpg