Predstavljen projekt "Radi - sebe izgradi" kojim se na tržište rada želi uključiti osobe s invaliditetom Foto: Međimurska županija

Predstavljen projekt "Radi - sebe izgradi" kojim se na tržište rada želi uključiti osobe s invaliditetom

Varaždinske vijesti | 9.10.2018. u 10:25h | Objavljeno u Društvo

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije održalo je početnu konferenciju projekta "Radi – sebe izgradi" kojim žele ojačati stručna znanja nezaposlenih osoba s invaliditetom i osnažiti njihove vještine da bi se lakše mogli uključiti na tržište rada.

Četvrti je ovo projekt Društva osoba s tjelesnim invaliditetom MŽ koji sufinancira Europska unija, a pojedinosti i značaj samog projekta predstavili su njegov voditelj Milan Logožar i koordinatorica projekta Natalija Mihoci. Organizacijom preko 400 aktivnosti za nezaposlene osobe s invaliditetom povećat će se njihova socijalna uključenost te poticati stjecanje znanja i navika potrebnih za zapošljavanje. Provodit će se kreativne radionice, radionice samostalnog življenja, vježbanje uz nadzor fizioterapeuta i terapijsko jahanje. U izradu programa uključit će se socijalni radnici, psiholozi i pravnici koji će osmisliti adekvatan program uz pomoć kojeg će se iskazati potencijali korisnika.

- Želimo jačati vještine, postojeće kvalitete, komunikacijske sposobnosti i fizičke predispozicije osoba s invaliditetom te jačati njihovo samopouzdanje kako bi bili svjesniji svojih mogućnosti. Projekt je usmjeren na nezaposlene osobe s invaliditetom i jačanje njihovog položaja na tržištu rada, posebice za ona zanimanja koja su tražena na području Međimurske županije. Stoga je predviđeno provođenje programa osposobljavanja za poslove šivača obuće i kožne galanterije kao programa koji će osigurati sigurno zapošljavanje - istaknula je predsjednica Društva Miljenka Radović.

Međimurska županija prepoznata je kao socijalno osjetljiva županija te kao partner na mnogim projektima diže nivo pružanja usluga i standarda osoba s invaliditetom, a posebice djece s teškoćama u razvoju kojima osigurava financijska sredstva za osobne asistente u vrtićima po čemu je jedina županija u Hrvatskoj.

Zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman pozvala je međimurske poslodavce da se uključe u projekt te dodala:
- Svaka osoba bez obzira na svoje poteškoće ima potencijal i prednosti koje će se provedenim aktivnostima prepoznati. Usmjerenjem županijskog proračuna i potporom nastojimo olakšati svakodnevicu ranjivih društvenih skupina što u konačnici čini našu zajednicu kvalitetnijom. Vaša aktivnost i projekti koje provodite pravi su primjer dobre prakse  koja omogućuje osobama s invaliditetom da budu ravnopravni članovi društva.

Nositelj projekta "Radi – sebe izgradi" je Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, uz partnera na projektu Međimursku županiju. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda i traje 24 mjeseca, a ukupna vrijednost mu je 1.499.99,77 kuna.

Projekt_Radi_-_sebe_izgradi_1.JPG

Projekt_Radi_-_sebe_izgradi_2.JPG

Projekt_Radi_-_sebe_izgradi_3.JPG

Projekt_Radi_-_sebe_izgradi_4.JPG

Projekt_Radi_-_sebe_izgradi_5.JPG

Projekt_Radi_-_sebe_izgradi_7.JPG

Projekt_Radi_-_sebe_izgradi_8.JPG

Projekt_Radi_-_sebe_izgradi_9.JPG

Projekt_Radi_-_sebe_izgradi_10.JPG