Predstava "Skupština" povodom proslave Dana žena u varaždinskom HNK

J.Š./Varaždinske vijesti | 7.3.2017. u 13:24h | Objavljeno u Društvo

Koordinacija za ljudska prava i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Varaždinske županije već tradicionalno organiziraju kazališnu predstavu povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena.

Tako se u srijedu, 8. ožujka, s početkom u 19.30 sati u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu organizira kazališna predstava "Skupština", a prije same predstave prisutnima će se obratiti zamjenik župana Alen Kišić.

Predstava je namijenjena prvenstveno umirovljenicama, ženama s invaliditetom, ženama branitelja, ženama koje rade u teškim uvjetima rada i nezaposlenima te su podijeljene pozivnice ujedno ulaznica na samu predstavu.

Inače, Međunarodni Dan žena ustanovljen je 1910. godine, na prvoj ženskoj konferenciji u Kopenhagenu na prijedlog slavne njemačke socijalistice Clare Zetkin. Iduće je godine Međunarodni dan žena obilježilo više od milijun ljudi u Austriji, Danskoj, Njemačkoj i Švicarskoj. Istodobno se dogodio požar u tvornici Triangle Shirtwaist u New Yorku, u kojem je poginulo više od 140 žena.