Popijevku ti dam: Publika u Čalincu uživala u vrhunskom glazbenom događaju

J.Š./Varaždinske vijesti | 9.3.2019. u 16:45h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U prepunom Domu kulture u Čalincu, po treći puta, održan je koncert „Popijevku ti dam“ u kojem su sudjelovali članovi tamburaške sekcije KUD-a „Klaruš“ Maruševec i njihovi gosti, učenici Glazbene škole Varaždin.

Orkestar sačinjen od tamburaša i puhača kojima je dirigirao Leon Krog, izvodio je skladbe Richarda Straussa, Geralda Marksa i Seymoura Simonsa, Pietra Mascagnia i Francesca Sartoria, što je maruševečka publika jako dobro prihvatila.

Na koncertu se predstavila i škola tambure KUD-a „Klaruš“ Maruševec, koju vodi Franjo Plantak. Vrhunac koncerta bile su pjesme poznatih skladbi domaćih autora, u izvedbi mladih pjevača iz Glazbene škole Varaždin, Eve Škerbić, Danijele Kundija, Doriana Stipčića i Damjana Ivanjko, koji su oduševili maruševečku publiku.

Veličanstvenu izvedbu pjesme „Conte partiro“ koju je izvela bivša učenica Glazbene škole Varaždin Marija Hodalj publika je nagradila dugotrajnim pljeskom.

Mlade glazbenike koji su se predstavili na koncertu „Popijevku ti dam“, okupio je i uvježbao, Leon Krog. Leon je učenik Srednje Glazbene škole Varaždin i član je KUD-a „Klaruš“ Maruševec više od 10 godina.

Koncertu su prisustvovali predsjednik Općinskog vijeća Općine Maruševec Josip Špoljar, ravnatelj OŠ „G.Krklec“ Maruševec Tomislav Vincek te prof. Stjepan Levanić iz Glazbene škole Varaždin. Zahvaljujući velikom trudu maruševečkih „Klaruša“ i njihovoj ljubavi prema glazbi, publika u Domu kulture Čalince mogla je uistinu uživati u vrhunskom glazbenom događaju.

Označeno u
Galerija slika