Polaznici Centra Tomislav Špoljar oduševljeni druženjem u Ptuju Foto: Ivana Dreven

Polaznici Centra Tomislav Špoljar oduševljeni druženjem u Ptuju

| 12.7.2017. u 11:10h | Objavljeno u Društvo

Drago Slameršak, direktor medijske tvrtke Radio-Tednik Ptuj, u utorak je u društvu direktora Varaždinskih vijesti Mirka Juriča posjetio Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Varaždin te ravnatelju Centra Marinu Vučiću predao donaciju od 150 eura.

Naime, Radio-Tednik Ptuj je i ove je godine, u suradnji s Termama Ptuj, Varaždinskim vijestima i brojnim drugim partnerima, organizirao humanitarnu glazbenu priredbu u sklopu projekta "Vsi skupaj smo za enakost, prijateljstvo, pomoč" ("Svi smo za jednakost, prijateljstvo, pomaganje"), koji osobama s posebnim potrebama iz Slovenije i Hrvatske omogućuje cjelodnevno druženje uz bazene te koncert.

- Osnovni cilj projekta je omogućiti druženje ljudima koji si to ne mogu sami priuštiti, posebice djeci s teškoćama u razvoju. Drago mi je da su se naši prijatelji iz COO Tomislav Špoljar ponovno uključili u ovaj projekt, jer nas vežu prijateljstvo, dobrosusjedski odnosi, ljubav prema pjesmi i druženju - istaknuo je Slameršak, dodavši da se na priredbi 27. lipnja u Termama Ptuj okupilo oko 1.200 ljudi. Dobrovoljnim prilozima prikupljeno je oko 300 eura, što je podijeljeno Centru T. Špoljar i OŠ dr. Ljudevita Pivka iz Ptuja.

Slameršak je također istaknuo da je varaždinska tvrtka Boxmark Leather donirala 500 eura za organizaciju ovog humanitarnog druženja.

Osim polaznika COO T. Špoljar, na druženje u Ptuj iz Hrvatske su stigli i polaznici COO Podravsko sunce Koprivnica, članovi Udruženja za autizam Nedelišće, Društva multiple skleroze Varaždin te Društva distrofičara Varaždin.

- Donacija nam puno znači, iako je u svemu ovome najvažnija gesta ovih ljudi koji se bave medijima. Nisu nas ostavili sa strane i ja im zahvaljujem. Proveli smo prekrasan dan u Ptuju, a ono što je najbitnije je to da su tamo bile cijele obitelji. To je možda najljepša poruka. Osim kupanja, svi smo se zajedno družili uz pjesmu i ples i svi smo zadovoljni došli kući. Lijepo je da i ova populacija vidi da nisu zaboravljeni. Dovoljno o tome govori činjenica da već pri povratku iz Ptuju krenu pitanja hoćemo li i sljedeće godine ići tamo. To je najljepše, jer velik dio tih obitelji nema financijske mogućnosti otići do Ptuja i biti tamo cijeli dan na kupanju - naglasio je ovom prilikom Vučić.

A kako je bilo na druženju u Termama Ptuj, pogledajte na fotografijama Štajerskog tjednika: