Podružnica HNS Varaždin podjelom jaglaca obilježila Međunarodni dan žena

Varaždinske vijesti | 9.3.2018. u 07:54h | Objavljeno u Društvo

Obilježavajući Međunarodni dan žena, članovi gradske podružnice HNS-a Varaždin jučerašnje su prijepodne proveli u tradicionalnoj podjeli jaglaca ženama na Varaždinskom placu te Franjevačkom trgu i tako im poželjeli sve najbolje na njihov dan.

Druženju s građanima i podjeli jaglaca prisustvovali su predsjednik Podružnice HNS-a Varaždin Mario Sambolec, potpredsjednici Enriko Parlaj i Igor Klopotan, gradski vijećnik Dejan Težak, predsjednica Ženske inicijative HNS-a Varaždin Andreja Blazinarić, predsjednica Mladih HNS-a Varaždin Petra Bakšaj, predsjednik županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije Alen Leverić, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

Tom prilikom Mario Sambolec uputio je čestitku ženama povodom Međunarodnog dana žena.
- Današnji dan je vrlo važan jer je njegovo glavno obilježje borba za postizanje potpune rodne jednakosti za sve žene diljem svijeta. I danas u mnogim zemljama postoji nejednakost plaće između muškaraca i žena, žene još uvijek nisu jednako zastupljene u ekonomskom i političkom svijetu i to se mora promijeniti što prije. Tijekom povijesti žene su vodile teške bitke da bi dospjele tu gdje jesu – i zato se na današnji dan moraju osjećati najposebnije na svijetu.

Alen Leverić pohvalio je rad Podružnice HNS-a Varaždin.
- Drago mi je što je HNS Varaždin i ove godine obilježio Međunarodni dan žena. Dan je kada se slave ekonomska, politička, socijalna i druga dostignuća pripadnica ženskog spola. Danas ženama odajemo priznanje, poštovanje i zahvalnost. Izuzetna mi je čast što su žene jedan od motora rada svake podružnice HNS-a Varaždinske županije, one čini stup stranke i to je jedan
od razloga zašto je HNS prva politička opcija u Varaždinskoj županiji. Uključivanje žena i uvažavanje njihovih interesa politika je koju će HNS i ubuduće razvijati i njegovati. – istaknuo je Leverić.

Predrag Štromar čestitao je svim ženama povodom Međunarodnog dana žena – dana kada se obilježava duga i mukotrpna borba žena za pravdu i ravnopravnost, te im zahvalio na znanju, požrtvovnosti i upornosti kojom pridonose izgradnji boljeg društva.

Podjelu jaglaca HNS je organizirao i u ograncima diljem Grada.

Označeno u