Područni odjel varaždinske Glazbene škole od jeseni u Toplicama: Uskoro i upisi

J.Š./Varaždinske vijesti | 3.6.2019. u 12:37h | Objavljeno u Društvo

Na inicijativu Vijeća roditelja topličke Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića, koju su podržali Školski odbor, osnivač Varaždinska županija i grad Varaždinske Toplice, Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo je početak rada Područnog odjela Glazbene škole Varaždin u Varaždinskim Toplicama.

Izvodit će se Nastavni plan i program za osnovnu glazbenu školu za instrumente: klavir, tambure, saksofon, harmoniku i trubu. Osnivač škole Varaždinska županija i grad Varaždinske Toplice osigurat će prostor za izvođenje nastave i instrumente.

Tim su povodom učenici od 1. do 3. razreda topličke škole i PŠ Petkovec prisustvovali predstavljanju Glazbene škole u holu škole. Vrlo je poučno i zanimljivo bilo upoznavanje instrumenata koje će učenici moći odabrati, a posebno su ih oduševile skladbe na pojedinačnim instrumentima koji su za njih pripremili polaznici Glazbene škole u Varaždinu.

Istog je dana održan roditeljski sastanak zainteresiranih roditelja za upis djece u Glazbenu školu koji su održali ravnateljica topličke škole Goranka Štefanić, ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić te predsjednik Vijeća roditelja i član Školskog odbora Zoran Košćak na čiji se prijedlog i podnio zahtjev za početak rada glazbene škole.

Sve upute za početak rada škole dao je gospodin Davor Matačić i odgovorio na pitanja roditelja. Također, najavio je prijamnu audiciju za učenike od 1. do 3. razreda koja će se održati 13. lipnja od 9 do 12 sati i od 16 do 19 sati u prostorijama topličke OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića. Objava rezultata bit će 14. lipnja do 9 sati, a upis 14. lipnja od 9 do 12 sati i od 16 do 19 sati. Upisuje se 12 učenika u 1. razred osnovne glazbene škole.